Sound Cottage: New Old House στο Long Island


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Το νέο σπίτι βασίζεται σε λεπτομέρειες που βρέθηκαν σε ένα παλιό μπανγκαλόου στην καλοκαιρινή κοινότητα. Ο αναμορφωμένος πίνακας έχει κλασική συμμετρία.

Από έξω, η έμπνευση για το Sound Cottage προέρχεται από τη γεύση μιας καλοκαιρινής νησιωτικής κοινότητας. Στο εσωτερικό, ένας θαλάσσιος πίνακας του διάσημου καλλιτέχνη Frederick Judd Waugh ενημερώνει τη χρωματική παλέτα.

Ο Jacob Albert, συνιδρυτής της Albert Righter Tittmann Architects με έδρα τη Βοστώνη, πήρε στοιχεία από τη δημοτική αρχιτεκτονική παλαιότερων καλοκαιρινών κατοικιών στο Fishers Island, το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Long Island της Νέας Υόρκης. Επέλεξε να αντιγράψει ένα παράδειγμα που μοιάζει με μπανγκαλόου με διακοσμητικά δοκάρια και μια βεράντα με δοκάρια. «Προσπάθησα να το καταλάβω αυτό, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μοντέρνο σπίτι για τη σημερινή ζωή», λέει ο Albert.

Το σπίτι είναι καλυμμένο με έρπητα ζωστήρα λευκού κέδρου. Ο καναπές και οι καρέκλες είναι Kingsley Bate, με δαμασκηνό Perennials. Μαξιλάρια μπατίκ από την Quadrille. Προσαρμοσμένο χέρι Monster Leaf Pillows μπλοκαρισμένο από την τοπική καλλιτέχνιδα Jen Clayson.

Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Dorsey Miller κοίταξε τους γαλαζοπράσινους και τους λευκούς τόνους της θαλασσινής ζωγραφικής του Waugh και τους έραψε ζωηρά στο εσωτερικό του μονοώροφου σπιτιού. Το σπίτι ανήκει στη θεία της, η οποία είναι επίσης διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και πρώην εργοδότης του Μίλερ.

«Θέλαμε να είναι ελαφρύ και διασκεδαστικό και καλοκαιρινό», λέει ο Dorsey Miller. «Η θεία μου έδωσε τα ηνία. Αλλά ήταν διασκεδαστικό να δουλεύω δίπλα σε κάποιον με τον οποίο είχα συγγένεια και δούλευα για αυτόν».

Η κουζίνα με ωραίες αναλογίες είναι παραλιακή με λευκή μπογιά, μάρμαρο Carrara και γαλάζιες πινελιές.

Το εξοχικό βρίσκεται στην άκρη του νερού, σε ένα οικόπεδο τριάμισι στρεμμάτων όπου κάποτε βρισκόταν ένα ανάποδο σπίτι. Δηλαδή, τα σαλόνια ήταν στον δεύτερο όροφο, για θέα στον ήχο, με υπνοδωμάτια από κάτω. Αλλά αυτοί οι πελάτες, που είχαν ζήσει στο σπίτι για αρκετά χρόνια, δεν είχαν άμεση σύνδεση μεταξύ των κύριων χώρων διαβίωσης και της γης. Αποφάσισαν να ξεκινήσουν από την αρχή.

«Το ερώτημα ήταν πώς να έχετε καλή θέα και να είστε ακόμα στο έδαφος», λέει ο Albert. «Ανυψώσαμε το ισόγειο και χτίσαμε ένα μονώροφο σπίτι. Τώρα είναι σχεδόν στο ίδιο υψόμετρο με τον τελευταίο όροφο της διώροφης κατοικίας.»

Η ουδέτερη χρωματική παλέτα ανακουφίζεται από μπλε και λευκά χρώματα, όλα εμπνευσμένα από ένα θαλασσινό τοπίο.

Για να αποτυπώσουν αυτή την άποψη, οι οικοδόμοι έφεραν φορτηγά γεμάτα, ενορχηστρώνοντας μια καλή σύνδεση μεταξύ του σπιτιού και του νερού. «Κατεβαίνεις από το σαλόνι σε μια σκεπαστή βεράντα, σε ένα κατάστρωμα, σε ένα πλατό με γρασίδι — και μετά στην αρχική τάξη», λέει ο Albert. «Όλα φαίνονται πολύ φυσικά. Κανείς που επισκέπτεται τώρα δεν θα έχει ιδέα ότι όλες αυτές οι αλλαγές έχουν γίνει στην αξιολόγηση».

Ένας φουντωτός πάγκος επενδυμένος σε ροζ χρώμα αποτελεί αντίστιξη στην μπλε-λευκή παλέτα του υπνοδωματίου. το ύφασμα για το κεφαλάρι είναι της Raoul Textiles.

Εκεί που η προηγούμενη διαδρομή έτρεχε παράλληλα με το παλιό σπίτι, ο Άλμπερτ έκανε μια νέα κίνηση που ελίσσονταν και τελικά γύρισε για να πλησιάσει τη νέα βίλα σε έναν άξονα που φαινόταν να απαιτεί η συμμετρία του σπιτιού. «Η συμμετρία είναι επίσημη, αλλά η γλώσσα του σπιτιού είναι άτυπη».

Στο δωμάτιο των επισκεπτών, το τραπέζι είναι του Oomph.

Δεδομένου ότι το σπίτι των 2.500 τετραγωνικών ποδιών έχει πλάτος ενός δωματίου, μπορείτε να δείτε όλο το σπίτι. Όλα τα κύρια δωμάτια έχουν τουλάχιστον δύο εκθέσεις, και μερικά έχουν τρία, με παράθυρα ανοιχτά στη θέα, το αεράκι και το φως του ήλιου. Το φυσικό φως χύνεται μέσα από μια σειρά από φεγγίτες στο επάνω επίπεδο – στον συνδυασμένο χώρο καθιστικού/τραπεζαρίας/κουζίνας στο κέντρο του σπιτιού. Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στις πλαϊνές πτέρυγες.

Μια μεγάλη βεράντα έχει θέα στο νερό. «Υπάρχει πολύς κόσμος εκεί το καλοκαίρι», λέει ο Άλμπερτ. «Όταν έχετε μια βεράντα που διασχίζει το νερό, διατρέχετε τον κίνδυνο να κάνετε τους χώρους διαβίωσης σκοτεινούς. Αλλά αυτοί οι φεγγίτες φέρνουν πολύ φως», λέει.

Μια βεράντα καθιστικού-τραπεζαρίας επεκτείνει το πλάτος της πίσω πρόσοψης στραμμένη προς τον ήχο.

Στο σαλόνι, η οροφή ακολουθεί την κλίση της οροφής σε μια ψηλή κορυφογραμμή στο κέντρο. Βαμμένη ξύλινη επένδυση, που περιλαμβάνει ενσωματωμένα ράφια, τυλίγει το δωμάτιο και δημιουργεί μια οικεία κλίμακα. «Δεν έχεις την αίσθηση ενός χώρου που μοιάζει με σπήλαιο», λέει ο Albert.

Ο κύριος χώρος διαβίωσης ανεβαίνει στην κορυφογραμμή της οροφής. Οι φεγγίτες φέρνουν άφθονο φως παρά τη βεράντα πλήρους πλάτους.

Η Μίλερ και η θεία της εργάστηκαν σκληρά για να δημιουργήσουν μια ελαφριά και καλοκαιρινή σειρά χώρων για διασκέδαση – και για εύκολη διαβίωση. Είναι εποχιακό σπίτι τελικά. Μπορεί να μονωθεί και να θερμανθεί για τη ζωή όλο το χρόνο, αλλά η καλύτερη εποχή είναι κατά τους θερμότερους μήνες.

Τόσο εξέχοντα μπλουζ και λευκά σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. «Η κουζίνα είναι ελαφριά και φωτεινή με πάγκους από μάρμαρο Carrara και γυάλινο πλακάκι», λέει ο Miller. “Όλα τα εξαρτήματα είναι φρέσκα από τη Νέα Αγγλία – και υπάρχουν πολλά υφάσματα Quadrille και υφάσματα Raoul.”

Αριστερά: Ένα κρεμαστό φωτιστικό στο μπάνιο είναι καινούργιο. Δεξιά: Η άτυπη βαμμένη επένδυση σανίδων προσθέτει στη νησιώτικη αίσθηση του εξοχικού σπιτιού. Η ταπετσαρία είναι της Quadrille. Coleen and Co. Οι απλίκες και τα εξαρτήματα είναι της Waterworks.

Το εξωτερικό είναι ντυμένο με έρπητα ζωστήρα λευκού κέδρου επεξεργασμένοι με λευκαντικό λάδι. η στέγη είναι κίτρινος κέδρος της Αλάσκας. Τα παντζούρια είναι μεγάλα και λειτουργικά. «Τα κλείνουν όταν φύγουν το φθινόπωρο», λέει ο Άλμπερτ.

Αυτή είναι ίσως η πιο ονειρική εποχή του χρόνου στο Sound Cottage.

Πόροι

αρχιτέκτονας
Albert, Righter & Tittmann Architects
artarchitects.com

εσωτερική διακόσμηση
Dorsey Miller Interiors
dorseymillerinteriors.com

εξωτερικοί τοίχοι
Λευκός κέδρος έρπητας ζωστήρας
με λάδι λεύκανσης της Cabot

στέγη
Κίτρινο έρπητα ζωστήρα κέδρου της Αλάσκας

παράθυρα και εξωτερικές μπαλκονόπορτες
Μάρβιν
marvin.com

κοιμόμαστε
Καρλάιλ
wideplankflooring.com

εσωτερική βαφή
Φάροου και μπάλα
farrow-ball.com

μπροστινή πόρτα
Πόρτα ανωφόρου
upstatedoor.com

υλικό πόρτας
Merit Metal Hardware
meritmetal.com

ντουλάπια και εντοιχισμένα
Οι κουζίνες των ιπποτών
knightkitchens.com

οπίσθια πιτσιλιά κουζίνας
Υδραυλικά
waterworks.com

συσκευές
ψυγείο: Sub-Zero

σόμπα, απορροφητήρας, φούρνος μικροκυμάτων: Πλυντήριο πιάτων Wolf Asko

νιπτήρες μπάνιου + τουαλέτες
Κόλερ
us.kohler.com

κυρίως λουτρό + εξαρτήματα
Υδραυλικά
waterworks.com

πλακάκια τοίχου, μπάνιο με ντουζιέρα και μπανιέρα
Αν Σακς
annsacks.com

πλακάκι δαπέδου
Walker Zanger
walkerzanger.com

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΟΡΟΦΗΣ
Εταιρεία Βεντάλια Μάλλινο Μύλος
architecturalfans.com

Comments (No)

Leave a Reply