6 Συμβουλές για το κοινωνικό άγχος που πρέπει να γνωρίζετε


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά αισθάνονται άγχος σε μια κοινωνική κατάσταση, αλλά ταξινομείται ως κοινωνική αγχώδης διαταραχή όταν εμφανίζεται συχνά με πιο ακραία συμπτώματα. Τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με αυτή τη διαταραχή συχνά αποφεύγουν κοινωνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις και χάνουν πολλά. Το να έχετε κοινωνικό άγχος επηρεάζει την προσωπική και κοινωνική σας ζωή και την επαγγελματική σας ζωή.

Κοινωνικό άγχος

Το κοινωνικό σας άγχος μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ντροπαλότητα

Αν νομίζετε ότι έχετε κοινωνικό άγχος, ίσως έχετε δίκιο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάστασή σας. Αλλά, φυσικά, θέλετε πάντα να επικοινωνείτε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πρώτα και κύρια. Επιπλέον, το κοινωνικό σας άγχος μπορεί να προκαλέσει συνεχή φόβο που επηρεάζει τη δουλειά, το σχολείο και άλλες καθημερινές σας δραστηριότητες. Οπότε είναι πάντα καλύτερο να μην μπερδεύετε τη ντροπαλότητά σας με αυτή την πάθηση.

Επιπλέον, μπορεί ακόμη και να σας δυσκολέψει να διατηρήσετε σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές για να βελτιώσετε την κατάστασή σας, όπως τον έλεγχο της αναπνοής, ένα πρόγραμμα άσκησης και την αντιστροφή αρνητικών σκέψεων. Φυσικά, αυτά είναι μόνο μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε το κοινωνικό σας άγχος. Θα ανακαλύψετε επίσης μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε το κοινωνικό άγχος.

Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια

Η θεραπεία κοινωνικού άγχους είναι ο πιο υγιεινός τρόπος προσέγγισης. Η αντιμετώπιση του κοινωνικού άγχους μπορεί να σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε πιο αποτελεσματικά και υγιεινά. Οι επαγγελματίες θεραπευτές έχουν πολυετή πείρα βοηθώντας άτομα με ακόμη και το πιο ακραίο κοινωνικό άγχος.

Αναζητώντας θεραπεία για το κοινωνικό άγχος, ένα επαγγελματίας και έμπειρο άτομο μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κατάστασή σας μέσω διαφόρων ασκήσεων και θεραπείας ομιλίας. Η θεραπεία δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για εσάς και σας βοηθά να προσδιορίσετε τι προκαλεί το άγχος σας και πώς να το ξεπεράσετε.

Κοινωνικό άγχος

Εστιάστε στην αναπνοή

Η δύσπνοια είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της κοινωνικής αγχώδους διαταραχής. Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πάρεις τον έλεγχο σε μια αγχώδη κατάσταση.

Όταν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου αισθάνεστε ανήσυχοι, ντροπαλοί ή λαχανιασμένοι, είναι καλύτερα να χαλαρώσετε και να εστιάσετε στην αναπνοή σας. Ξεκινήστε με μικρές ασκήσεις αναπνοής. Εδώ είναι μια μικρή άσκηση που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελέγξετε την αναπνοή σας.

  • Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και ισιώστε την πλάτη σας.
  • Χαλαρώστε τους ώμους σας.
  • Αναπνεύστε αργά για 4-5 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια εισπνεύστε από τη μύτη, κρατήστε το για 2 δευτερόλεπτα και εκπνεύστε από το στόμα.
  • Επαναλάβετε αυτό μέχρι να νιώσετε χαλαροί και καλύτερα.

Γενικά, η χρήση τεχνικών αναπνοής μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το κοινωνικό σας άγχος. Επιπλέον, οι περισσότεροι ιατροί συνιστούν να αναπνέετε αργά, βαθιά και σε χαλαρό περιβάλλον. Επομένως, οι τεχνικές αναπνοής μπορούν να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον έλεγχο αυτού του προβλήματος.

Προκαλέστε τις αρνητικές σκέψεις

Οι αρνητικές σκέψεις είναι ένας κοινός παράγοντας στο κοινωνικό άγχος. Μπορούν να συμβούν ανεξάρτητα από την κατάσταση, ακόμα και όταν όλα πάνε στη σωστή κατεύθυνση. Γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να τον προκαλείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το να κάνετε στον εαυτό σας μια μικρή κουβέντα μπορεί να σας βοηθήσει πολύ όταν είστε περικυκλωμένοι από αρνητικές σκέψεις. Μπορείτε να τις γράψετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε θετικές σκέψεις για να τις αμφισβητήσετε και να δείτε αν αυτό βοηθάει.

Αλλά φυσικά, το να είσαι κοντά σε αρνητικούς ανθρώπους μπορεί επίσης να δημιουργήσει ή να επιδεινώσει το κοινωνικό άγχος. Επομένως, είναι πάντα καλή ιδέα να περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας με άτομα που δεν συμβάλλουν στο άγχος.

Ξεκινήστε με μικρά βήματα για τη θεραπεία του κοινωνικού άγχους

Ο δρόμος προς την ανάκαμψη από την κοινωνική αγχώδη διαταραχή είναι μακρύς και γεμάτος προκλήσεις. Εάν έχετε κοινωνικό άγχος και το έχετε για χρόνια, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να το ξεπεράσετε. Επίσης, μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας. Αυτή είναι συνήθως μια ιατρική κατάσταση και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Το να καταλάβετε ότι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αυτή την πάθηση και ότι δεν είστε μόνοι είναι μια καλή ιδέα.

Ξεκινήστε από μικρά, γιατί το να κατακλύζεστε με πάρα πολλές προκλήσεις πολύ σύντομα είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε ως κάποιος που παλεύει με την κοινωνική αγχώδη διαταραχή. Μην μπαίνεις σε μεγάλες κοινωνικές καταστάσεις. ξεκινήστε με βραδινές εξόδους με την οικογένεια και τους φίλους σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνηθίσετε να βρίσκεστε σε ένα κοινωνικό περιβάλλον.

Ασκηθείτε και διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή

Ένα υγιές σώμα είναι ζωτικής σημασίας για ένα υγιές μυαλό. Μια κακή διατροφή μπορεί να σας κάνει νωθρούς και κουρασμένους. Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή γεμάτη βιταμίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα. Αποφύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή καφεΐνη.

Επίσης, ασκείστε τακτικά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ασκήσεις μυϊκής χαλάρωσης. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι σωματικές δραστηριότητες όπως το τζόκινγκ και η γιόγκα μπορούν να μειώσουν το άγχος. Επιπλέον, με την εντατική βαθιά αναπνοή, μπορείτε να κάνετε σημαντική διαφορά κατά τη θεραπεία του κοινωνικού άγχους υιοθετώντας έναν καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πρεβιοτικά τρόφιμα

Κοινωνικό Άγχος Εν κατακλείδι

Όπως γνωρίζετε, η αντιμετώπιση και η υπέρβαση του κοινωνικού άγχους είναι μια διαδικασία και πάλι, πάντα να ζητάτε συμβουλές από τον επαγγελματία υγείας σας. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να το ξεπεράσετε, επομένως είναι καλύτερο να είστε υπομονετικοί και να ξέρετε ότι είναι μια διαδικασία.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το αντιμετωπίσετε, αλλά η αναζήτηση επαγγελματία θεραπευτή θα πρέπει να είναι το πρώτο σας βήμα. Ένας ειδικός με πολυετή εμπειρία θα σας βοηθήσει σε κάθε βήμα της θεραπείας του κοινωνικού άγχους σας.

Παραγωγικότητα γραφείου στο σπίτι

Εργασία από το σπίτι σημαίνει αύξηση της παραγωγικότητας του γραφείου σας στο σπίτι. Με ορισμένες βασικές οδηγίες, μπορείτε να εργαστείτε αποτελεσματικά και αποδοτικά. Η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι το νέο φυσιολογικό για μερικούς, αλλά είναι το γραφείο σας στο σπίτι; Εάν όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εύκολες συμβουλές για να αισθάνεστε άνετα και παραγωγικοί ενώ εργάζεστε από το σπίτι.

Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν υποκαθιστά επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου ειδικευμένου παρόχου υγειονομικής περίθαλψης για οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε σχετικά με μια ιατρική πάθηση. Και πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα, συμπλήρωμα διατροφής, άσκηση ή άλλο πρόγραμμα υγείας. Η Sassy Townhouse Living και οι συγγραφείς δεν ευθύνονται για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τη χρήση ή την εξάρτηση από πληροφορίες ή προϊόντα που περιέχονται σε οποιοδήποτε άρθρο ή ιστότοπο.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Comments (No)

Leave a Reply