Το Intel i9-14900KS έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας! Χρησιμοποιήθηκε υγρό ήλιο


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Ο επεξεργαστής Core i9-14900KS της Intel κυκλοφορεί σήμερα και μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα ρολογιού 6,2 GHz. Ωστόσο, η ομάδα overclocking της Asus και των υπολογιστών ElmorLabs εργάστηκε για λίγο με αυτόν τον επεξεργαστή χρησιμοποιώντας υγρό ήλιο. Υπερβαίνει το όριο ταχύτητας 9,1 GHz.

Ο τελευταίος επιτραπέζιος επεξεργαστής της Intel φτάνει τα 9,1 GHz με υγρό ήλιο

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο ιδρυτής της ElmorLabs, Jon Sandström, πέτυχε ταχύτητα 9008 MHz χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή Core i9-13900K της Intel. Τώρα το νέο τσιπ Intel Core i9-14900KS έχει ελαφρώς μεγαλύτερη ταχύτητα. στα 9.117,75 MHz έφτασε.

Για να πετύχει αυτή την επιτυχία, η Sandström ανέπτυξε τον επεξεργαστή $649. Asus ROG Maximum Z790 Apex Encore βάλτε το στη μητρική πλακέτα. Οι overclockers χρησιμοποιούν συχνά υγρό άζωτο για να ψύξουν την τεράστια θερμότητα που παράγεται από τη λειτουργία ενός τσιπ υπολογιστή πέρα ​​από τα κανονικά όρια.

Ποιος είναι στην κορυφή στον κόσμο των επεξεργαστών;  AMD εναντίον Intel

Ποιος είναι στην κορυφή στον κόσμο των επεξεργαστών; AMD εναντίον Intel

Ποιος είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ AMD και Intel; Ανακοινώθηκαν τα ποσοστά παράδοσης επεξεργαστών Intel και AMD 2023. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν εκπλήξεις στην κορυφή.

Αλλά ο Sandström και η ομάδα του προτίμησαν υγρό ήλιο, το οποίο μπορεί να φτάσει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Η ElmorLabs δημοσίευσε ένα βίντεο της εκδήλωσης, όπου ο επεξεργαστής τοποθετείται σε ένα δοχείο ψύξης γεμάτο με υγρό ήλιο και στη συνέχεια ένας ανεμιστήρας φυσά τον καπνό που προκύπτει.

Υγρό Ήλιο, Η/Υ -193 αναγκάζουν τα Windows να ξεκινούν από βαθμούς Κελσίου (-315,4 Φαρενάιτ). Οι θερμοκρασίες έπεσαν περαιτέρω και το τσιπ της Intel έχασε την απόδοση σε έναν από τους πυρήνες του. 9,1 GHz όταν φτάσει σε ταχύτητα -231 βαθμοί Κελσίου.

SDNshiftdelete.net

Αυτή η εξέλιξη είναι ένα συναρπαστικό βήμα για το μέλλον της τεχνολογίας διευρύνοντας τα όρια του υλικού υπολογιστών. Τέτοια ρεκόρ που επιτυγχάνονται στην ικανότητα ψύξης υγρού ηλίου και την ακραία επιτάχυνση καταδεικνύουν τις μελλοντικές δυνατότητες των επεξεργαστών υπολογιστών.

Τέτοιες καινοτομίες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν σημαντικό αντίκτυπο τόσο στους μηχανικούς υπολογιστών όσο και στους επαγγελματίες του κλάδου. Πώς σας φαίνεται αυτό το δίσκο; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις σας.

Comments (No)

Leave a Reply