Το βραβευμένο Open Work της Melek Zeynep Bulut βρίσκεται στον ορίζοντα του Λονδίνου


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Το βραβευμένο Open Work της Melek Zeynep Bulut βρίσκεται στον ορίζοντα του Λονδίνου


Ο Bulut, ο σχεδιαστής του «Open Work», το οποίο είναι σχεδόν ένα μανιφέστο πέρα ​​από τη δουλειά, ήταν ένας από τους σχεδιαστές που προσκλήθηκαν στο London Design Festival, το οποίο ανέλαβε την επίσημη αποστολή της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Σχεδίου του Λονδίνου στην ειδική του 20η επετειακή έκδοση. Αυτή τη φορά, το Μουσείο Victoria & Albert βρίσκεται στην παγκόσμια σκηνή με την έκθεση «Open Work» με ονόματα παγκοσμίου φήμης όπως η Coco Chanel και η Minnie Cooper. Το «Open Artwork», κύριος χορηγός του οποίου είναι η HalkBank, εκτίθεται με τη χορηγία μεταφορών της Turkish Airlines και την επίσημη υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Το βραβευμένο Open Work της Melek Zeynep Bulut βρίσκεται στον ορίζοντα του Λονδίνου

Η Melek Zeynep Bulut, η οποία αποφάσισε ότι η ιστορία του “Open Artwork” θα εξελιχθεί και θα συνεχιστεί ως μία από τις κύριες αποστολές της και είναι επίσης μέλος του δημιουργικού συμβουλίου της Royal Academy φέτος, θα παρευρεθεί στο London Design Festival μετά το Λονδίνο. Η Μπιενάλε Σχεδίου με το βραβευμένο έργο της “Open Artwork”. επέλεξε να συμμετάσχει. Το «Open Work», που εκπροσωπεί την Τουρκία και τράβηξε την προσοχή της Μπιενάλε Σχεδιασμού του Λονδίνου στο Somerset House, επιλέχθηκε ανάμεσα σε 47 χώρες και διάφορα πανεπιστήμια και κέρδισε το δημόσιο βραβείο. Στον σημερινό κόσμο, όπου οι ορισμοί έχουν χάσει το νόημά τους και τα όρια έχουν θολώσει, η «Ανοιχτή Εργασία», που συμβολίζεται ως θεατρικό μνημείο, ξεπερνά τη μορφή και συμβολίζει τη μετατόπιση ορισμένων παραστάσεων.

Το βραβευμένο Open Work της Melek Zeynep Bulut βρίσκεται στον ορίζοντα του Λονδίνου

Το London Design Festival, το οποίο θα γιορτάσει την 20η έκδοσή του φέτος, φιλοξενεί επίσης την επίσημη αποστολή του Λονδίνου ως παγκόσμια πρωτεύουσα του ντιζάιν και συγκεντρώνει δημιουργικούς διεθνείς σχεδιαστές ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα σχεδιασμού στον κόσμο. Το φεστιβάλ, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας του σχεδιασμού, έχει φιλοξενήσει και παρουσιάσει στο παρελθόν σημαντικά ονόματα όπως οι Zaha Hadid, Vivienne Westwood, David Adjaye και Thomas Heatherwick.

Το βραβευμένο Open Work της Melek Zeynep Bulut βρίσκεται στον ορίζοντα του Λονδίνου

Το Open Work, το οποίο εκτίθεται στο πλαίσιο του London Design Festival, στον ιστορικό ποταμό Τάμεση, ένα από τα εμβληματικά σημεία του Λονδίνου, σε συμφωνία με την Tate Modern και το London Eye, συναντά επίσης το κοινό με διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Συνεχίζοντας το ταξίδι του στην ανάπτυξη, το “Open Artwork” θα εμφανιστεί σύντομα ενώπιον του κοινού στην Τουρκία. Αναλυτικές πληροφορίες για το θέμα θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

Σύμβουλος αρχιτεκτονικής και ακουστικής: Celâleddin Çelik
Σύμβουλος Μηχανικών και Κατασκευών: Αναπληρωτής Καθηγητής Ο Δρ Μεχμέτ Σελίμ Οκτέν και η ομάδα του

Το βραβευμένο Open Work της Melek Zeynep Bulut βρίσκεται στον ορίζοντα του Λονδίνου

Σχετικά με το Open Artwork:

Το Open Work, που είναι ένας παραστατικός χώρος και θεατρική έκθεση μεταβάσεων που πλαισιώνεται γύρω από τις μεταφορές του κατωφλίου και της μεταμόρφωσης, βασίζεται στη συζήτηση για τις έννοιες των εννοιών που αντιπροσωπεύουν την εξουσία, το σκηνικό των ορίων και την κοινωνική ιεραρχία σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. Αφηρημένες πόρτες και ένα σχέδιο κυκλοφορίας που δημιουργείται από κινούμενες και ηχητικές επιφάνειες που λειτουργούν σαν όργανο, αλληλεπιδρούν με τον επισκέπτη και τον κάνουν μέρος του οικισμού.

Προσφέροντας μια εμπειρία μέσω της αντίληψης και της ύλης, το «Open Work» βασίζεται στις έννοιες της πόρτας, της μετάβασης και του κατωφλίου. Ενώ η εγκατάσταση ξεχωρίζει για τη μνημειώδη διάταξη και το μέγεθός της, το άυλο δίνει τη θέση της στην ηχητικότητα και την ευελιξία καθώς οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με αυτόν τον πειραματικό χώρο. Από την άλλη, η εγκατάσταση σε προσκαλεί σε μια παιδική χαρά που αφήνει ένα απαλό ερωτηματικό για τον νέο κόσμο.

Το βραβευμένο Open Work της Melek Zeynep Bulut βρίσκεται στον ορίζοντα του Λονδίνου

Σχετικά με τη Melek Zeynep Bulut:

Τα έργα της Melek Zeynep Bulut είναι μια σύνθεση αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, ψυχολογίας και επιστημών συμπεριφοράς. Στα έργα του, οι αφηρημένες και συγκεκριμένες εμπειρίες επεξεργάζονται με γλυπτικές-χωρικές, χωροενστικτώδεις αναλύσεις εμπειριών και τοποθετεί τα έργα του στο δημόσιο χώρο ως αντικείμενο επαφής και δημιουργεί σκηνές. Αμφισβητεί την οπτική αντίληψη σε σωματικές και πνευματικές διαστάσεις και αυτή η εμπειρία είναι μια «νέα επικοινωνία» για τον νέο κόσμο, τους ανθρώπους και την κοινωνία.

Γεννημένος στο Beyoglu της Κωνσταντινούπολης το 1989, ο καλλιτέχνης ολοκλήρωσε τις σπουδές του BA και MA στην αρχιτεκτονική και το σχέδιο, μετά την εκπαίδευσή του στη ζωγραφική και τη γλυπτική. Συνεχίζει ακόμα την παραγωγή του ως πολυεπιστημονικό στούντιο στην Κωνσταντινούπολη και το Παρίσι.


Comments (No)

Leave a Reply