Τι σημαίνουν τα όνειρα; τι πρέπει να γνωρίζετε


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν τα όνειρα; Αν ναι, δεν είσαι μόνος. Με μερικές φορές πολύπλοκες έννοιες, μπορείτε να αποκαλύψετε τα μυστικά τους. Το νόημα των ονείρων είναι ένα περίπλοκο και πολύπλευρο θέμα και οι ειδικοί συνεχίζουν να αποκαλύπτουν τις έννοιές τους. Διάφοροι παράγοντες μπορούν να τους επηρεάσουν, συμπεριλαμβανομένων των εμπειριών, των συναισθημάτων και του ασυνείδητου μυαλού μας.

Τι σημαίνουν τα όνειρα

Τι σημαίνουν τα όνειρα – μπορεί να μην μάθουμε ποτέ, αλλά μπορούμε να αποκτήσουμε διαύγεια

Για δεκαετίες έχω το ίδιο επαναλαμβανόμενο όνειρο που με στοιχειώνει. Όταν ρωτάμε τι σημαίνουν τα όνειρα, μερικές φορές δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Αλλά πέρα ​​από αυτό, με κάποια κατανόηση, μπορούμε να αποκτήσουμε μια βαθύτερη κατανόησή τους και να αποκαλύψουμε τα μυστικά τους. Το υποσυνείδητό μας είναι ένα πολύ περίπλοκο και συχνά μπερδεμένο πράγμα που πρέπει να ξεκλειδώσετε.

Ενώ μπορεί να μην λύσω ποτέ το παζλ των ονείρων αυτών των επαναλήψεων, μπορεί να αποκτήσω μεγαλύτερη διαύγεια. Το Ίδρυμα Ύπνου λέει: «Οι ενήλικες που ονειρεύονται συχνά επαναλαμβανόμενα όνειρα τείνουν να έχουν χειρότερη ψυχολογική υγεία από τους μη ονειροπόλους και πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι μπορεί να είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης ανεκπλήρωτων αναγκών ή τραύματος στη διαδικασία.»

Παρακάτω θα βρείτε μερικές απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνουν τα όνειρα και γιατί.

Τι σημαίνουν τα όνειρα

Ως πορεία προς το ασυνείδητο

Η θεωρία του Sigmund Freud είναι ότι τα όνειρα δεν είναι τυχαία. Δεν τα έβλεπε ως προϊόν του αδρανούς breeboot, περισσότερο σαν μια «ευχή που έγινε πραγματικότητα». Πίστευε ότι αποκάλυπταν καταπιεσμένες επιθυμίες ή συγκρούσεις και εκδήλωναν παρόρμηση.

Ως αντανάκλαση του ασυνείδητου, είναι ένας τρόπος επεξεργασίας και επεξεργασίας καθημερινών συγκρούσεων ή τραυμάτων. Επιπλέον, μπορούν να αποκαλύψουν κρυμμένους φόβους, επιθυμίες ή ανησυχίες. Το αληθινό νόημα διαστρεβλώνεται στη διαδικασία της «λογοκρισίας των ονείρων». Ο Φρόιντ τα ανέλυσε για να κατανοήσει τη λειτουργία του υποσυνείδητου μυαλού.

Επίσης, το 1953, οι Aserinsky και Kleitman ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι ονειρεύονται πιο συχνά κατά τη διάρκεια του ύπνου με γρήγορη κίνηση των ματιών (REM), το βαθύτερο στάδιο του ύπνου. Καταρρίπτει επίσης τη θεωρία του Φρόιντ ότι είναι ένας τρόπος εκπλήρωσης μιας ασυνείδητης επιθυμίας. Και διαπίστωσαν ότι ήταν λίγο πολύ περίεργα και ήταν αποτέλεσμα δραστηριότητας του εγκεφαλικού στελέχους.

Τι σημαίνει να ονειρεύεσαι κάποιον;

Όταν ονειρεύεστε κάποιον, αντανακλά τι σκέφτεστε για αυτόν. Επίσης, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό το άτομο. Το υποσυνείδητό σας μπορεί να προσπαθεί να δημιουργήσει συνδέσεις και μπορεί να χρειάζεται γνωστική συμβολή. Σημειώστε τα επαναλαμβανόμενα θέματα για μια ένδειξη του τι μπορεί να συμβαίνει.

Επιπλέον, οι εμπειρίες μας από την εγρήγορση μπορούν να επηρεάσουν τα όνειρά μας, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων, της εργασίας και άλλων δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, μπορεί να αντανακλούν ανησυχίες για ένα επερχόμενο ραντεβού ή ελπίδες για μια ρομαντική σχέση.

Προφητείες και προετοιμασία

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα όνειρα μπορούν να τους δώσουν μια εικόνα για το μέλλον ή να τους βοηθήσουν να προετοιμαστούν για αυτό. Η θεωρία προσομοίωσης απειλών αποτελεί συστατικό στοιχείο αυτού. Τους βλέπει ως αμυντικό μηχανισμό που προετοιμάζει τους ανθρώπους για τον επικείμενο κίνδυνο. Είναι μια θεωρία που προέρχεται από την εξέλιξη.

Οι δεξιότητες αντίληψης της απειλής ορισμένων ανθρώπων είναι καλύτερες και πιο ανεπτυγμένες από άλλες, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσής τους. Η προσομοίωση απειλής στα όνειρα επιτρέπει στους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν αυτούς τους φόβους σε ένα ασφαλές πλαίσιο. Είναι σαν μια πρόβα τζενεράλε που επιτρέπει στους ανθρώπους να εφαρμόζουν τους γνωστικούς μηχανισμούς που χρειάζονται για να αποφύγουν ή να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο.

Μια μελέτη του 2005 από τους Valli και Revonsuo επιβεβαιώνει αυτή τη θεωρία. Έχει διαπιστωθεί ότι τα παιδιά που ζουν σε περιβάλλον χωρίς κινδύνους και απειλές ονειρεύονται πολύ λιγότερο συχνά και λιγότερο ενεργά από συνομηλίκους των οποίων η σωματική και ψυχική ευημερία βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο.

Επιπλέον, μεταγενέστερες μελέτες υποστήριξαν τη θεωρία των ονείρων ως προσομοιώσεις απειλών. Βρίσκουν απειλητικά γεγονότα που απεικονίζονται σε αυτά συχνά, με την επιθετική συμπεριφορά να είναι η πιο κοινή απειλή. Επιπλέον, το άτομο που βλέπει τα όνειρα έχει συχνά υποστεί απειλές που κλιμακώνονται και γίνονται πιο σοβαρές στα επαναλαμβανόμενα όνειρα.

Τα όνειρα ως απάντηση σε εξωτερικά ερεθίσματα

Τέλος, ορισμένα όνειρα μπορεί να είναι μια απάντηση σε εξωτερικά ερεθίσματα, όπως ένας δυνατός θόρυβος ή μια αλλαγή στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Δεν έχουν βαθύτερο νόημα. Μερικές φορές μπορούμε να ενεργοποιήσουμε εξωτερικά αισθητηριακά ερεθίσματα και να ενεργήσουμε με βάση αυτά. Κανονικά, ο εγκέφαλός μας μπορεί να παρακολουθεί την εξωτερική αισθητηριακή δραστηριότητα ακόμα και όταν κοιμόμαστε.

Πρόγραμμα Υπερανθρωπισμού του Θεού

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Comments (No)

Leave a Reply