Τελευταία κατάσταση στη συμφωνία άδειας χρήσης Intel και Huawei!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Ο κόσμος της τεχνολογίας παρακολουθεί τον τεχνολογικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας που συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Η Huawei, μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες σε αυτόν τον πόλεμο, έχει αντιμετωπίσει περιορισμούς στην πρόσβαση στην αμερικανική τεχνολογία. Αλλά η επιτυχία της Intel στη συνέχιση της πώλησης τσιπ αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στην Huawei δείχνει ότι υπάρχει συνεργασία και καινοτόμες λύσεις ακόμη και σε αυτό το περιορισμένο περιβάλλον.

Θα συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ Huawei και Intel;

Η Intel είναι σε θέση να συνεχίσει να πουλά τσιπ στην κινεζική εταιρεία που υπόκειται σε αυστηρές κυρώσεις χάρη στην άδεια που χορηγήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ (η κυβέρνηση Τραμπ) που της επιτρέπει να αποστέλλει επεξεργαστές φορητών υπολογιστών στην Huawei.

Ωστόσο, άλλες εταιρείες επεξεργασίας, όπως η AMD, ο αντίπαλος της Intel, δεν μπορούν να αποκτήσουν παρόμοιες άδειες πωλήσεων. Αυτό υποδηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χαράσσουν μια ασυνεπή και ανέντιμη πορεία έναντι του Πεκίνου στις προσπάθειές του να περιορίσει την πρόσβαση στην τεχνολογία.

OceanStor Arctic, που καταναλώνει 90 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια από τη Huawei!

OceanStor Arctic, που καταναλώνει 90 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια από τη Huawei!

Η Huawei παρουσίασε τη σειρά OceanStor Arctic, το καινοτόμο προϊόν αποθήκευσης της. Εδώ είναι η συσκευή αποθήκευσης που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια…

Φυσικά, αυτή η επιτυχία της Intel παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα όχι μόνο για την ίδια την εταιρεία, αλλά και για την Huawei. Επειδή η Huawei συνεχίζει να έχει ένα μικρό αλλά αυξανόμενο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά φορητών υπολογιστών.

Στην πραγματικότητα, η Huawei αύξησε το μερίδιο αγοράς της στην Κίνα από 2,2% το 2018 σε 9,7% το 2023, αφήνοντας πίσω την Dell να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής φορητών υπολογιστών στην Κίνα. Αυτό δείχνει ότι οι φορητοί υπολογιστές Huawei που κατασκευάζονται με τσιπ της Intel έχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Αν και υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η άδεια της Intel θα λήξει φέτος και η κυβέρνηση Μπάιντεν θα αντιταχθεί στην ανανέωση της άδειας, το γεγονός ότι η Huawei εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα τσιπ της Intel στους φορητούς υπολογιστές της δείχνει ότι αυτή η συνεργασία είναι σημαντική και αναντικατάστατη.

Επειδή ο αποκλεισμός της Huawei μπορεί να την κάνει να χάσει μερίδιο αγοράς έναντι των ανταγωνιστών της AMD και έμμεσα να προκαλέσει απώλειες τόσο στην Intel όσο και στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ, οι οποίες πρέπει να πληρώσουν τους μισούς φόρους που λαμβάνουν από το δημόσιο για τους τόκους των χρεών τους. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να εγκρίνει τυχόν συμφωνίες αδειοδότησης, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ορισμένων αμερικανικών πηγών.

Comments (No)

Leave a Reply