Πώς να εγκαταστήσετε το λινέλαιο


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Το λινέλαιο είναι σπιτικό και ανθεκτικό καθώς και υποαλλεργικό, αντιμικροβιακό και βιοδιασπώμενο. Ούτε τόσο σκληρό όσο το πλακάκι του εμπορίου ούτε τόσο μαλακό όσο το βινύλιο, είναι εύκολο κάτω από τα πόδια. Το χρώμα περνάει μέχρι το τέλος για να μην τρίβεται. Μπορείτε να το αγοράσετε σε σεντόνια ή ως πλακάκια. Το σκακιέρα είναι μια διαχρονική επιλογή. Το μαύρο και το άσπρο είναι κλασικό, αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί πολλοί άλλοι συνδυασμοί.

Η χρωματική σας επιλογή θα συμπληρώσει την υπόλοιπη κουζίνα και ίσως να θυμίζει μια συγκεκριμένη δεκαετία από το παρελθόν. Αυτές οι εικόνες προτείνουν Forbo Marmoleum Solid in Rosemary Green 3355 και Black 3323. Παρόλο που οι κατασκευαστές προτείνουν την επαγγελματική εγκατάσταση του λινοτάπητα, πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν τις ανακαινίσεις και τα έργα παλαιών σπιτιών βρίσκουν τη δουλειά ανεκτή. Αυτές οι εικόνες βασίζονται σε πραγματικές εργασίες DIY στην κουζίνα περίπου. Σπίτι από το 1930

Φορώντας μια προστατευτική μάσκα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού καθαρίζει τα σημεία που έχουν βουλώσει με πολυεστερικό υλικό πλήρωσης, δημιουργώντας ένα «σχεδόν τέλειο» δάπεδο.

ΤΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ

Τα πλακάκια από λινέλαιο σήμερα είναι γενικά διαθέσιμα σε τετράγωνα 12″ και 20″, ενώ τα ιστορικά πλακάκια από λινέλαιο ήταν 6″ ή 9″. Μπορείτε να ζητήσετε από τον προμηθευτή να κόψει πλακάκια 20 ιντσών σε τέσσερα τετράγωνα 10 ιντσών για να προσεγγίσετε την παλαιότερη εμφάνιση. Σε ένα μεγάλο δωμάτιο, τα 12″ μπορεί να είναι εντάξει. Κάτω από κάθε τύπο ελαστικού δαπέδου, η βάση πρέπει να είναι ασφαλής, χωρίς ραφές και λεία, καθώς οι αρμοί και οι κινήσεις φαίνονται στο σχετικά εύκαμπτο λινέλαιο. Η συνήθης πρακτική είναι να απλώνετε λεία ¼ “Κόντρα πλακέ Lauan πάνω από το υποδάπεδο καρφώνοντας τα φύλλα κάθε 6” περίπου με καρφιά με δακτύλιο, οι ενώσεις κλιμακώνονται. Έτσι, οι ιδιοκτήτες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν πολυεστερικό γεμιστικό λεκέδων και μετά να τρίψουν καλά την επιφάνεια.

Μερικές συμβουλές: Αφήστε τις σανίδες από τα ντουλάπια προς το παρόν, ώστε το lino να μπορεί να τοποθετηθεί για να εκτείνεται ελαφρώς κάτω από τα ντουλάπια. Κόψτε τα περιβλήματα της πόρτας στο πάτωμα για να πλακώσετε κάτω από την επένδυση. Η χύτευση παπουτσιών θα καλύψει μια λιγότερο από τέλεια μέτρηση ή τομή.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΗ

Η σκακιέρα μπορεί να πάει τετράγωνα στους τοίχους ή διαγώνια. Χρησιμοποιήστε αληθινά πλακάκια ή έγχρωμο χαρτί για να το δοκιμάσετε στο πάτωμα. Η διαγώνια τοποθέτηση «κινεί το μάτι» και συχνά κάνει ένα δωμάτιο να αισθάνεται μεγαλύτερο. Δείτε τη διάταξη του μοτίβου σας από άλλα δωμάτια για να ελέγξετε για γαλήνια θέα. Για ένα πολύ λεπτό σκακιέρα, σκεφτείτε δύο παρόμοια χρώματα ή δύο διαφορετικά χρώματα ίσου κορεσμού (σκούρο ή ανοιχτό). Μπορείτε ακόμη και να εναλλάσσετε το “μαρμάρινο κόκκο” από πλακάκι σε πλακάκι για ένα ελαφρύ εφέ πλέξης καλαθιού. Αντί για σκακιέρα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ζιγκ-ζαγκ ή καρό μοτίβο. Σκεφτείτε επίσης ένα σύνορο.

Αφού έχετε ένα σχέδιο, βρείτε το κέντρο του δωματίου και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια γραμμή κιμωλίας επιπέδου και ξυλουργού για να το σημειώσετε: θα ακολουθήσετε αυτό το σημάδι για να ευθυγραμμίσετε το πρότυπο. Ελέγξτε ότι τα πλακάκια θα χωρέσουν στο δωμάτιο από αυτή τη γραμμή εκκίνησης, αφήνοντας μόνο μικρά κομμάτια στους τοίχους. Εάν οι τοίχοι διχοτομούν μεγάλα κομμάτια πλακιδίων μόνο στη μία πλευρά του δωματίου, προσαρμόστε το σημείο εκκίνησης μέχρι οι άκρες να είναι ομοιόμορφες και στις δύο πλευρές.

ΣΚΕΠΑΣΜΑ ΜΕ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ

Έχετε προμήθειες: τη συνιστώμενη κόλλα, οδοντωτές σπάτουλες, χάρακα, μαχαίρι κουρέα, λαστιχένιο σφυρί, βούρτσα ξεσκονίσματος και κουρέλια. Συνιστώνται επιγονατίδες. Βεβαιωθείτε ότι η βάση είναι πολύ καθαρή και στεγνή. Τοποθετήστε την εγκατάσταση με μερικές ακόμη γραμμές κιμωλίας. Ξεκινήστε από το προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης, συνήθως το κεντρικό σημείο του μοτίβου στο δωμάτιο. Για ένα διαγώνιο μοτίβο, ευθυγραμμίστε τις γωνίες των πλακιδίων με την αρχική γραμμή. Εφαρμόστε κόλλα λινοτάπητα με οδοντωτή σπάτουλα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του λινοτάπητα, σε μια μικρή περιοχή – στοχεύστε να καλύψετε μια περιοχή τουλάχιστον δύο αλλά όχι περισσότερο από τέσσερα πλακάκια. Στοιβάξτε δύο ή τέσσερα πλακάκια όσο πιο ευθεία γίνεται ενώ κρατάτε τη μαστίχα μακριά από την επιφάνεια. (Αν βάλετε κόλλα πάνω από ένα πλακάκι, σκουπίστε το αμέσως με ένα ελαφρώς υγρό πανί. Πολύ αργά; Μόλις στεγνώσει, θα ξεκολλήσει με ορυκτά αποστάγματα.

Το σπάσιμο της γραμμής κιμωλίας ενός ξυλουργού βοηθά στο κέντρο του σχεδίου στο πάτωμα και στη διατήρηση των πλακιδίων ευθυγραμμισμένα.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΩΝ

Όταν αυτά τα πλακάκια είναι στη θέση τους, χτυπήστε τα σταθερά με μια λαστιχένια σφύρα. Συνεχίστε να ελέγχετε το σχέδιο και τον προσανατολισμό των πλακιδίων, ώστε να μπορείτε να μετακινήσετε ένα πλακίδιο πριν δέσει. Σιγά σιγά και μεθοδικά πάρτε το δρόμο σας στο πλάι και μετά σε όλη την αίθουσα. Σχεδιάστε την έξοδό σας.

Καθώς τοποθετείτε κάθε πλακίδιο δαπέδου, ανακινήστε το απαλά για να στερεωθεί σταθερά στην κόλλα.

Μετρήστε και κόψτε προσεκτικά για να μην ξεμείνετε από πλακάκια για να πετάξετε τα λάθη σας. Μια εγκατάσταση σκακιέρας σημαίνει αγορά μιας ελάχιστης ποσότητας δύο διαφορετικών χρωμάτων – δεν θέλετε να παραγγείλετε ξανά δύο κουτιά.

Αφού στρώσει προσεκτικά ένα πεδίο με πλακάκια και τα σφυρηλατήσει στη θέση τους, ο ιδιοκτήτης περνάει τις ραφές με έναν κύλινδρο ραφής ταπετσαρίας.

ΑΚΡΕΣ ΚΑΙ ΓΩΝΙΕΣ

Μερικά εργαλεία είναι όλα όσα χρειάζεστε για να κόψετε τις άκρες των πλακιδίων από λινέλαιο. Για να κόψει το πλακάκι, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού χρησιμοποιεί μια λεπίδα ξυραφιού, έναν χάρακα και μια σανίδα ως επιφάνεια εργασίας.

Εάν έχετε ανώμαλο τοίχο, χρησιμοποιήστε ένα μανόμετρο ξυλουργού για να αντιγράψετε τις γωνίες. (Ένα κλισιόμετρο είναι χρήσιμο
για όλες τις περικοπές, εάν το δωμάτιο είναι σημαντικά εκτός τετραγώνου.)

Για να κόψει τις άκρες των πλακιδίων από λινέλαιο, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού χρησιμοποιεί μια λεπίδα ξυραφιού, έναν χάρακα και μια σανίδα ως επιφάνεια εργασίας.

Αφού τοποθετήσετε όλα τα πλακάκια πλήρους μεγέθους, κόψτε τις άκρες και τα γωνιακά κομμάτια χρησιμοποιώντας μια αιχμηρή λεπίδα ξυραφιού. Για σωλήνες, μετρήστε, κόψτε την τρύπα και, στη συνέχεια, κάντε μια ευθεία τομή από την τρύπα μέχρι τη λιγότερο ορατή άκρη του πλακιδίου, ώστε να μπορείτε να κάνετε ελιγμούς γύρω από τον σωλήνα. Κόψτε πλακάκια που στηρίζονται σε σανίδες με μια πολύ κοφτερή λεπίδα ξυραφιού, χρησιμοποιώντας ένα τετράγωνο ταχύτητας ή τετράγωνο πλαισίου ως χάρακα. Χρησιμοποιήστε μετρητή προφίλ ξυλουργού για να μετρήσετε περιοχές με ασυνήθιστο σχήμα. Ένα αιχμηρό μάκτρο θα καθαρίσει μικρές ατέλειες κατά μήκος των άκρων των πλακιδίων. χρησιμοποιήστε το και για μικρές προσαρμογές.

Μην περπατάτε στο πάτωμα για τρεις ημέρες. Εάν πρέπει, βάλτε κόντρα πλακέ πάνω από το λινέλαιο και περάστε προσεκτικά.

Ευχαριστούμε τον Steve και τη Lisa Jordan που μοιράστηκαν τις τεχνικές DIY τους.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης:

Comments (No)

Leave a Reply