Πότε θα χρησιμοποιήσει η Apple διαδικασία 2nm;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Η Apple και η Qualcomm, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά chip για κινητά, στοχεύουν σε έναν επεξεργαστή 2nm. Σύμφωνα με νέα διαρροή, οι εταιρείες που βρίσκονται σε συνομιλίες με την TSMC εργάζονται ενεργά σε διεργασίες 2nm και μικρότερες σε αυτό το πλαίσιο.

Apple και TSMC βρίσκονται σε συζητήσεις για 2nm

Στις διαφάνειες που ετοίμασε η TSMC, αναφέρθηκε ότι η Apple “εργάζεται στο TS2nm”, αναφερόμενος στον κόμβο 2nm της TSMC. Αυτό δείχνει ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει ενεργά να σχεδιάζει τσιπ που θα χρησιμοποιούν τεχνολογία 2nm.

Τα τσιπ 2nm αναμένεται να τροφοδοτήσουν τη σειρά iPhone το 2025 και πιθανότατα θα κυκλοφορήσουν με την οικογένεια iPhone 17. Οι διαδικασίες 3nm και 5nm που αναπτύχθηκαν από την TSMC έχουν προσφέρει σημαντικές αυξήσεις στην απόδοση και την αποδοτικότητα της σειράς τσιπ της Apple A. Τα 2nm αναμένεται επίσης να φτάσουν σε νέα υψηλά.

Η νέα ναυαρχίδα της NVIDIA, η Blackwell, ξεπέρασε το RTX 4090!

Η νέα ναυαρχίδα της NVIDIA, η Blackwell, ξεπέρασε το RTX 4090!

Η νέα σειρά Blackwell της NVIDIA θα φέρει επανάσταση στον κόσμο των καρτών γραφικών, καθώς είναι 70 τοις εκατό ταχύτερη από την RTX 4090.

Η TSMC ξεκίνησε για πρώτη φορά να αναπτύσσει τη διαδικασία των 2nm το 2019. Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Τα 2nm σημαίνει ότι τα τρανζίστορ γίνονται μικρότερα, επομένως μπορούν να χωρέσουν περισσότερα σε ένα τσιπ. Αυτό υπόσχεται πιο ισχυρά χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Εκτός από την Apple, αναφέρθηκε ότι η Qualcomm συναντήθηκε και με την TSMC και έλαβε πληροφορίες για τη διαδικασία των 2nm. Η Qualcomm στοχεύει να επεκτείνει τη σειρά Snapdragon XR2 που τροφοδοτεί τα τσιπ XR, καθώς και να χρησιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία στο Snapdragon 8 Gen 5.

Η συνεργασία δεν μπορεί να περιοριστεί στα 2nm. Η TSMC έχει αναφερθεί ότι έχει ξεκινήσει εργασίες Ε&Α για την ακόμη μικρότερη αρχιτεκτονική 1,4 nm έως το 2027. Η Apple μπορεί να είναι η πρώτη εταιρεία που θα το χρησιμοποιήσει.

Comments (No)

Leave a Reply