Ο μεγαλύτερος επεξεργαστής στον κόσμο WSE-3! τέρας με τεχνητή νοημοσύνη


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Cerebras κυκλοφόρησε φέτος με τον μεγαλύτερο επεξεργαστή στον κόσμο. Αυτή τη φορά η εταιρεία ανέβασε τον πήχη στο επίπεδο των 5nm. Ο επεξεργαστής WSE-3 (Wafer Scale Engine-3), που έφτασε σε επίπεδο ρεκόρ στον αριθμό των πυρήνων, εμφανίστηκε με 900 χιλιάδες πυρήνες τεχνητής νοημοσύνης και 4 τρισεκατομμύρια τρανζίστορ. Η Cerebras παίρνει τον επεξεργαστή από την TSMC σε επίπεδο γκοφρέτας. Έτσι εμφανίζονται οι γιγάντιοι επεξεργαστές.

Ο μεγαλύτερος επεξεργαστής WSE-3 στον κόσμο και τα χαρακτηριστικά του

Η Cerebras είναι μια start-up εταιρεία που κατασκευάζει επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται στην έρευνα τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία κατείχε προηγουμένως τον τίτλο του μεγαλύτερου επεξεργαστή στον κόσμο με τους επεξεργαστές 16 nm WSE-1 και 7 nm WSE-2. Τώρα η εταιρεία που ανέπτυξε τον ίδιο τίτλο είναι εδώ με έναν πολύ πιο ισχυρό επεξεργαστή.

Επεξεργαστής AI Training, 46225 χλστ2 τόσο γιγαντιαίο μέγεθος. Έτσι, ο επεξεργαστής μεγέθους γκοφρέτας παρέχει πολύ υψηλότερη απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας. Επειδή η εταιρεία κατασκευάζει αυτά τα τσιπ για υπερυπολογιστές και διακομιστές τεχνητής νοημοσύνης, έχει μεγαλύτερη ελευθερία όσον αφορά τα μεγέθη των επεξεργαστών. Υπό αυτή την έννοια, η startup εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα παραγωγής επεξεργαστών μεγέθους γκοφρέτας.

Το WSE-3, το οποίο έχει την ίδια κατανάλωση ενέργειας με τον προκάτοχό του WSE-2, προσφέρει διπλάσια απόδοση. Ο επεξεργαστής διαθέτει 900 χιλιάδες πυρήνες τεχνητής νοημοσύνης, 44 GB on-chip SRAM και 125 FP16 PetaFLOPS κορυφαίας απόδοσης.

Μια μεγάλη επένδυση από την Apple στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης!

Μια μεγάλη επένδυση από την Apple στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης!

Η Apple εξαγόρασε μια καναδική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στο πλαίσιο των καινοτομιών της στην τεχνητή νοημοσύνη! Ιδού οι λεπτομέρειες…

Ο μεγαλύτερος επεξεργαστής στον κόσμο, ο WSE-3, τροφοδοτεί επίσης τον υπερυπολογιστή CS-3 της Cerebras. Αυτός ο υπερυπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης με έως και 24 τρισεκατομμύρια παραμέτρους. Σύμφωνα με την Cerebras, ο υπερυπολογιστής CS-3 του είναι ικανός να εκπαιδεύει μοντέλα AI 10 φορές μεγαλύτερα από τα Gemini και ChatGPT.

Αυτός ο υπερυπολογιστής μπορεί να υποστηρίξει 1,5 TB, 12 TB ή 1,2 PB εξωτερικής αποθήκευσης. Αυτό του επιτρέπει να αποθηκεύει από μόνο του ιδιαίτερα μεγάλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να τα χωρίζει. Υπό αυτή την έννοια, ο υπερυπολογιστής CS-3 έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα απόδοσης για εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης.

Η Cerebras στοχεύει επίσης να σπάσει το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο υπερυπολογιστή AI στον κόσμο με το G42. Οι υπερυπολογιστές Condor Galaxy-1 και Condor Galaxy-2 κατείχαν προηγουμένως αυτό το ρεκόρ. Ο πρόσφατα αναπτυγμένος υπερυπολογιστής Condor Galaxy-3 θα ενώσει 64 συστήματα CS-3 και θα έχει δομή 57.600.000 πυρήνων. Επί του παρόντος, οι υπερυπολογιστές Condor Galaxy-1 και Galaxy-2 έχουν συνδυασμένη ισχύ 8 exaFLOP. Ο υπερυπολογιστής Condor Galaxy-3 θα έχει ισχύ μόνο 16 exaFLOP.

Comments (No)

Leave a Reply