Οι κάρτες γραφικών AMD RDNA 4 δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Αν και η AMD έχει αυξήσει τις προσδοκίες για τις κάρτες γραφικών RDNA 4, είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι η εταιρεία δεν θα παράγει προηγουμένως μια κάρτα γραφικών υψηλής ποιότητας από αυτήν τη σειρά. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι η κάρτα γραφικών Radeon RX 8800 XT, η οποία προηγουμένως αναμενόταν να είναι η κορυφαία βαθμίδα της σειράς, δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο η RX 7900 XTX.

Σύμφωνα με διαρροή από τη Radeon, το όνειρο μιας προσιτής και υψηλής απόδοσης κάρτας γραφικών που αυξάνει τις προσδοκίες αναβάλλεται για μια άλλη άνοιξη. Στην αρχή του έτους, υπήρχαν ισχυρισμοί σχετικά με την κάρτα γραφικών Radeon RX 8800 XT ότι θα ήταν πιο ισχυρή από την RX 7900 XTX.

Όλα τα Watts!!, ο λογαριασμός X που προηγουμένως διέρρευσε πληροφορίες από την εταιρεία, έστελνε κρυπτογραφημένα μηνύματα με emoticon. Συνεπώς, το RX 8800 XT δεν θα είναι τόσο ισχυρό όσο το 7900 XTX. Υπολογίζεται επίσης ότι η νέα κάρτα γραφικών θα είναι τουλάχιστον 15 τοις εκατό ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά της κάρτας γραφικών 7800 XT. Επίσης, σε αυτή την κρυπτική ανακοίνωση περιλαμβανόταν ότι θα ήταν ταχύτερη από την κάρτα γραφικών Radeon RX 7900 GRE, η οποία έχει μια απογυμνωμένη έκδοση της μήτρας Navi 31.

AMD RDNA 4 κάρτες γραφικών, RDNA 4 κάρτες γραφικών, RX 8800 XT Series, RX 8000

Υπό αυτή την έννοια, εμφανίζονται κάποιες ενδείξεις με την απόδοση της κάρτας γραφικών. Υπό αυτή την έννοια, η κάρτα γραφικών RX 8800 XT θα έχει κοντινή απόδοση με την GeForce RTX 4070 Ti SUPER και την Radeon 7900 XT.

Πραγματικά θησαυρός!  Ένας σπάνιος υπολογιστής 66 ετών βρέθηκε στο υπόγειο της γιαγιάς

Πραγματικά θησαυρός! Ένας σπάνιος υπολογιστής 66 ετών βρέθηκε στο υπόγειο της γιαγιάς

Ένας σπάνιος υπολογιστής Librascope του 1956 που ένας χρήστης του Reddit βρήκε στο υπόγειο της γιαγιάς του έχει αιφνιδιάσει τον κόσμο της τεχνολογίας.

Εικάζεται ότι ο λόγος για τον οποίο η AMD δεν κυκλοφόρησε κάρτα γραφικών high-end είναι ότι η νέα γενιά chiplet design (multi-chip unit) δεν είναι ακόμα έτοιμη. Όπως γνωρίζετε, η AMD κατέχει σημαντική θέση στην αγορά των καρτών γραφικών με τις μονάδες πολλαπλών τσιπ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η AMD, η οποία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Nvidia στα high-end, έχει ωστόσο σημαντική θέση στις κάρτες γραφικών μεσαίας και υψηλής μεσαίας κατηγορίας. Εδώ είναι μεταξύ των πληροφοριών που διέρρευσαν ότι ο εξειδικευμένος σχεδιασμός chiplet της AMD δεν είναι έτοιμος για κάρτες γραφικών RDNA 4. Αυτή η κατάσταση έκανε την εταιρεία να απομακρυνθεί από την αγορά των high-end καρτών γραφικών, όπου δεν ήταν πολύ ισχυρή.

Υπό αυτή την έννοια, η μάρκα θα παρουσιάσει περισσότερα μοντέλα καρτών γραφικών μεσαίας έως υψηλής ποιότητας, όπως RX 8800 XT, RX 8700 XT και RX 8600 XT. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι η AMD δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη δήλωση για το θέμα. Ωστόσο, εάν αυτές οι διαρροές είναι αληθινές, η Nvidia θα παραμείνει εντελώς αήττητη στην αγορά των καρτών γραφικών high-end.

Comments (No)

Leave a Reply