Καθορίστηκε η ζητούμενη τιμωρία για όσους σκότωσαν τον Σαφάκ Μαχμουτιαζόγλου


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Καθορίστηκε η ζητούμενη τιμωρία για όσους σκότωσαν τον Σαφάκ Μαχμουτιαζόγλου

Η γνωμοδότηση ανακοινώθηκε στην υπόθεση σχετικά με τη δολοφονία της δικηγόρου Şafak Mahmutyaçoğlu, συζύγου του πρώην μάνατζερ του αθλητικού συλλόγου Beşiktaş και διάσημης παρουσιάστριας Ece Erken, η οποία πέθανε σε ένοπλη επίθεση στο Bakırköy στις 27 Ιανουαρίου 2022.

Ενώ 8 συλληφθέντες κατηγορούμενοι προσήχθησαν από τη φυλακή όπου κρατούνταν, οι ασύλληπτοι κατηγορούμενοι, ο αιτητής Celal Mahmutyazıcıoğlu και οι δικηγόροι του κόμματος παρέστησαν στην ακροαματική διαδικασία στο 12ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο του Bakırköy.

Ο Τζελάλ Μαχμουτιάζογλου, αδερφός του εκλιπόντος Σαφάκ Μαχμουτιάζογλου, είπε: «Παρακολούθησα και παρακολούθησα αυτή τη δίκη από την αρχή ως μεγαλύτερος αδελφός που έχασε τον αδελφό του. Όπως είπα στην πρώτη ακρόαση, αυτό το περιστατικό συνέβη λόγω ενός μεγαλύτερου προβλήματος και αυτός ο φόνος δεν διαπράχθηκε λόγω 60.000 λιρών.” Νομίζω.

Ο αδερφός μου έμενε μαζί μου 3-4 μέρες την εβδομάδα. Δεν μου ανέφερε τίποτα και δεν ένιωσα τίποτα. Η σύζυγός του και ο φίλος του δεν γνώριζαν τίποτα γι’ αυτό. Φαίνεται ότι αυτή η ερώτηση έχει γίνει ζήτημα αυτοεκτίμησης.

Η στάση και η συμπεριφορά του Shafaq απέναντί ​​τους έγινε θέμα εκδίκησης επειδή ήταν ενάντια στη συνείδησή τους και προκαλούσε προβλήματα. Έχουμε κηδεία. Έχουν περάσει 2 χρόνια και ακόμα δεν τον έχουμε θάψει. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση μας.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων δεν μας κάνει να γελάμε. Την ώρα του συμβάντος συζητείται η αλκοολική κατάσταση του Σαφάκ, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία για την αλκοολική κατάσταση του κατηγορουμένου. Έπεσε φωτιά στο σπίτι μας και καήκαμε. Δύο παιδιά έμειναν χωρίς πατέρες, η μητέρα μου έχασε τον γιο της. Θέλω να ληφθούν υπόψη. Υπάρχει ένα μυστικό εδώ, αλλά δεν το ξέρουμε αυτό το μυστικό. Λέγεται ότι ο Σαφάκ ορκίστηκε, αλλά ποιος μπορεί να το πει αντικειμενικά; «Είναι βλασφημία», είπε.

Ο συλληφθείς κατηγορούμενος Ali Yasak είπε ότι ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Shafak Mahmutyaçioglu και είπε: «Δεν ήθελα να μείνουν τα παιδιά χωρίς πατέρα. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να αποτρέψω το περιστατικό με τον Καντίρ. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω περισσότερα. “

Ο Kadir Yasak, ο οποίος πραγματοποίησε τη δολοφονία του Shafak Mahmutyazooglu, είπε: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Jelal και την οικογένεια του κ. Shafak. Δεν ήμουν μεθυσμένος την ώρα του ατυχήματος. Είχα τις αισθήσεις μου. Δεν ήθελα να γίνει έτσι.

Υπάρχει λόγος για αυτό το φαινόμενο, το ανέφερα και πριν. «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία του φόνου από πρόθεση, ζητώ να αφεθώ ελεύθερος», είπε.

Ανακοινώνοντας την άποψή του επί της ουσίας, ο εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστούν σε κάθειρξη από 12 έως 18 χρόνια στον Αλί και στον Καντίρ Γιασάκ για το αδίκημα της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άδικη πρόκληση».

Επιπλέον, η γνωμοδότηση ζητούσε ποινή φυλάκισης από 1,5 έως 4,5 χρόνια για τον Kadir Yasak για τον Murat Bilmez για το αδίκημα του «τραυματισμού από πρόθεση με όπλο» και ποινή φυλάκισης από 1 έως 3 χρόνια για το αδίκημα της «μεταφοράς μη εξουσιοδοτημένου όπλο», ενώ οι κατηγορούμενοι Sekad Yeshil και Serkan Dakman κλήθηκαν επίσης να καταδικαστούν σε κάθειρξη 10 έως 15 ετών για το αδίκημα της «βοήθειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση υπό άδικη πρόκληση».

Στη γνώμη που ζητά να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος Gökhan Karakan για το αδίκημα της «απόπειρας ληστείας» και ο Kerem Öztürk για «υποκίνηση στο έγκλημα της απόπειρας ληστείας», ζητείται ο Abdulkadir Kara, ο οποίος φέρεται να έχει προμηθεύσει όπλο στον Kadir Yasak. να τιμωρηθεί και για το αδίκημα της «συνεργασίας σε φόνο». Το δικαστήριο διέκοψε την ακροαματική διαδικασία, δίνοντας χρόνο να απαντήσει στη γνωμοδότηση.

Comments (No)

Leave a Reply