Θα συρρικνωθεί η αγορά NAND flash και SSD το 2024;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Φλας NAND Με βάση την τεχνολογία, μπορεί να υπάρξει απροσδόκητη πτώση στο υλικό αποθήκευσης, όπως SSD και μνήμη flash. Έχει δηλωθεί ότι μετά την αύξηση του όγκου της αγοράς τα τελευταία δύο χρόνια, η ζήτηση θα μειωθεί το 2024. Πώς θα επηρεάσει λοιπόν αυτό τις τιμές υλικού;

Η ζήτηση θα μειωθεί στην αγορά για μνήμη flash NAND

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε από το TrendForce, Μνήμη flash NAND Η αγορά αντιμετωπίζει μεγάλη αβεβαιότητα. Καθώς η αύξηση της ζήτησης αναμένεται να επιβραδυνθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, φαίνεται πιθανό ότι οι εταιρείες θα μειώσουν την παραγωγή και τις προσδοκίες τους για κέρδη.

Πολλοί προμηθευτές που είδαν αυξήσεις τιμών το πρώτο τρίμηνο προσπαθούν να αυξήσουν την κερδοφορία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στο πλαίσιο αυτό, η παραγωγή αυξήθηκε σημαντικά τους πρώτους μήνες του έτους. Νοτιοκορεάτες κατασκευαστές Κιοξία Και Western Digitalέχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στο θέμα αυτό αυξάνοντας το ποσοστό χρησιμοποίησης της παραγωγικής του ικανότητας σε σχεδόν 90 τοις εκατό.

Μια νέα εποχή στον κόσμο του gaming!  Κυκλοφόρησε το demo NVIDIA ACE

Μια νέα εποχή στον κόσμο του gaming! Κυκλοφόρησε το demo NVIDIA ACE

Η NVIDIA κυκλοφόρησε μια επίδειξη για την τεχνολογία NVIDIA ACE την οποία ο κόσμος της τεχνολογίας παρακολουθεί στενά. Εδώ είναι οι παίκτες τεχνολογίας που αγαπούν…

Ωστόσο, η TrendForce πιστεύει ότι μετά την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου, τα επίπεδα αποθεμάτων στους κατασκευαστές υπολογιστών και smartphone έχουν γίνει επαρκή. Με κατασκευαστές όπως η Kioxia και η WD να μειώνουν τα αποθέματα, οι παραγγελίες ενδέχεται να είναι κατώτερες των προσδοκιών εάν δεν συνεχιστεί η αύξηση της ζήτησης.

Η έκθεση προβλέπει τώρα ότι ο ρυθμός των αυξήσεων των τιμών θα μετριαστεί και θα πέσει στο 10-15% το δεύτερο τρίμηνο. Ακόμη και Ενδέχεται να μην υπάρξει αύξηση των τιμών το τρίτο τρίμηνο. Αυτή η επιβράδυνση θα οφείλεται στη μειωμένη ζήτηση για τεχνολογία NAND flash.

Η Kioxia θέλει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα σε 218 επίπεδα το 2025. Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να εισαγάγει ακόμη πιο προηγμένη παραγωγή 300 στρωμάτων και να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά τεχνολογίας NAND flash.

Comments (No)

Leave a Reply