Η Xiaomi θα παράγει τον δικό της επεξεργαστή! – ShiftDelete.Net


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Αποκαλύφθηκε ότι η Xiaomi ετοιμάζεται να ταρακουνήσει τη δυναμική του κλάδου μπαίνοντας στον κλάδο ανάπτυξης chip. Σύμφωνα με πρόσφατες ειδήσεις, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας ετοιμάζεται να αμφισβητήσει την κυριαρχία εταιρειών όπως η Qualcomm και η MediaTek στην αγορά των επεξεργαστών smartphone, συνεργαζόμενος με την κορυφαία εταιρεία σχεδίασης ημιαγωγών ARM για την παραγωγή δικών της επεξεργαστών.

Η Xiaomi συνεργάστηκε με την ARM για την παραγωγή του δικού της επεξεργαστή

Αυτή η συνεργασία αποκαλύφθηκε όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της MediaTek Rick Tsai επιβεβαίωσε τη συνεργασία της ARM με τη Xiaomi. Οι πρώτες ειδήσεις, που εμφανίστηκαν στο Weibo μέσω Digital Chat Station, ανακοίνωσαν αρχικά ότι η Xiaomi θα ακολουθήσει τα βήματα της Oppo και θα αναπτύξει τσιπ με ARM.

Η Oppo έκανε προηγουμένως ένα παρόμοιο ταξίδι για να παράγει τα δικά της τσιπ smartphone σε συνεργασία με την ARM, χρησιμοποιώντας επεξεργαστές Cortex της ARM και επεξεργαστές Mali GPU. Ωστόσο, αυτή η πρωτοβουλία συνάντησε εμπόδια στην αγορά των smartphone, οδηγώντας στην τελική εγκατάλειψή της το 2023.

Με την Oppo να υποχωρεί, η Xiaomi φαίνεται να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να δημιουργήσει μια συνεργασία με την ARM και έχει ένα σχέδιο που θα μπορούσε να διαταράξει το status quo στην κατασκευή επεξεργαστών smartphone. Καθώς η Xiaomi προχωρά σε αυτόν τον νέο τομέα, πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την επιλογή συνεργατών σχεδιασμού και κατασκευής τσιπ.

Αναπτύχθηκε ένα «unhackable» τσιπ που τροφοδοτείται από φως

Αναπτύχθηκε ένα «unhackable» τσιπ που τροφοδοτείται από φως

Ανέπτυξε ένα τσιπ που δεν μπορεί να παραβιαστεί με φως που μπορεί να αυξήσει τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας.

Καθιερωμένες εταιρείες όπως η Apple και η Google έχουν συνάψει συνεργασίες με την TSMC και τη Samsung αντίστοιχα για να παράγουν ειδικά σχεδιασμένα τσιπ. Η Xiaomi αντιμετωπίζει ένα παρόμοιο δίλημμα όσον αφορά την επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη για να μετατρέψει τα σχέδια ARM σε απτές επεξεργαστές υψηλής απόδοσης για τα smartphone της.

Το ταξίδι από το concept σε έναν έτοιμο για αγορά επεξεργαστή είναι γεμάτο προκλήσεις. Η ανάπτυξη chip outsourcing είναι το κλειδί, με την MediaTek να συνεργάζεται στενά με κατασκευαστές smartphone για να προσαρμόσουν τα τσιπ στις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Τι νομίζετε; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.

Comments (No)

Leave a Reply