Η TSMC ξεκινά την εσωτερική παραγωγή τσιπ για την YONGATEK!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Η YONGATEK, η οποία στοχεύει να συμβάλει στην τεχνολογική ανάπτυξη της Τουρκίας, σημειώνει σημαντική πρόοδο στη βιομηχανία τσιπ μικροελεγκτών και ετοιμάζεται να λανσάρει εγχώρια τσιπ ÇENTİK. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Η TSMC ξεκινά την παραγωγή chip για την YONGATEK! Στόχος: 25 εκατ

Η YONGATEK ιδρύθηκε το 2014 και εργάζεται σε διάφορα έργα όπως ο μικροελεγκτής NOTCH, το τσιπ επεξεργασίας βίντεο KIRMIK και το προγραμματιζόμενο τσιπ SAKA. Το NOTCH, ένα από τα πιο εντυπωσιακά προϊόντα της εταιρείας, αναπτύχθηκε ειδικά για χρήση στη βιομηχανία λευκών ειδών.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που συνήφθη με μια κορυφαία εταιρεία λευκών ειδών στην Τουρκία, η YONGATEK σχεδιάζει να προμηθεύει περίπου 25 εκατομμύρια μονάδες ÇENTİK ετησίως. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στον εθνικό σχεδιασμό και την κατασκευή chip της χώρας.

Το αναμενόμενο βήμα για την Türkiye Card!

Το αναμενόμενο βήμα για την Türkiye Card!

Το Türkiye Kart στοχεύει να τερματίσει τη σύγχυση με τις κάρτες που βιώνουν οι πολίτες που ταξιδεύουν μεταξύ πόλεων. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Το NOTCH κατασκευάζεται στο TSMC στην Ταϊβάν μέσω του IMEC, του κορυφαίου ερευνητικού κέντρου μικροηλεκτρονικής στην Ευρώπη. Τα κατασκευασμένα τσιπ ελέγχονται προσεκτικά τόσο από την YONGATEK όσο και από εταιρείες καταναλωτών. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει δοκιμές πεδίου για να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα λειτουργούν με επιτυχία στο πεδίο.

Το NOTCH έχει σχεδιαστεί ως προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τομείς όπως η ρομποτική, η αυτοκινητοβιομηχανία και το IoT (Internet of Things). Χτισμένο στην αρχιτεκτονική ανοιχτού κώδικα RISC-V, το τσιπ στοχεύει επίσης να επεκτείνει τη σειρά προϊόντων του παρέχοντας υποστήριξη για αρχιτεκτονικές που βασίζονται σε ARM.

Η YONGATEK αναπτύσσει ένα άλλο τσιπ που ονομάζεται KIRMIK. Αυτό το τσιπ θα προσφέρει επίσης λύσεις με δυνατότητα AI για εφαρμογές έξυπνων πόλεων και έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε παραγωγή το 2024 με τη διαδικασία 22 nm της TSMC. Το RED θα έχει χαρακτηριστικά όπως ικανότητα επεξεργασίας εικόνας 4K, ισχυρή μηχανή επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων και κωδικοποιητή βίντεο H.265.

Όλες αυτές οι εξελίξεις αποτελούν δείκτες ότι η Τουρκία οδεύει να γίνει μια χώρα αυτάρκης και ικανή να παράγει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της τεχνολογίας. Οι προσπάθειες της YONGATEK θεωρούνται ένα από τα σημαντικά βήματα που έγιναν για την αύξηση των δυνατοτήτων της χώρας σε αυτόν τον τομέα και για την επίτευξη ανταγωνιστικής θέσης στην παγκόσμια αγορά.

Comments (No)

Leave a Reply