Η Samsung παρουσίασε τη μνήμη HBM3E – ShiftDelete.Net


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Η Samsung παρουσίασε τη μνήμη μεγάλης χωρητικότητας HBM3E για ταχύτερη εκμάθηση τεχνητής νοημοσύνης και εξαγωγή συμπερασμάτων. Η μνήμη του, που ονομάζεται Samsung HBM3E 12H DRAM, έρχεται με προηγμένη τεχνολογία TC NCF. Το HBM στο όνομα της μνήμης σημαίνει “μνήμη υψηλού εύρους ζώνης”. Ποιες είναι λοιπόν οι άλλες λεπτομέρειες;

Προδιαγραφές μνήμης Samsung HBM3E 12H DRAM

Τον Οκτώβριο, η Samsung παρουσίασε το HBM3E Shinebolt, μια βελτιωμένη έκδοση του HBM τρίτης γενιάς που μπορεί να επιτύχει 9,8 Gbps ανά pin (και 1,2 terabyte ανά πακέτο).

Το 12H στο όνομα της μνήμης αντιπροσωπεύει τον αριθμό των τσιπ που είναι διατεταγμένα κάθετα σε κάθε μονάδα. Έτσι, η Samsung αύξησε το μέγεθος της μνήμης κατά 50% σε σχέση με τη σχεδίαση 8H, φτάνοντας τα 36 GB. Ωστόσο, το εύρος ζώνης παραμένει στα 1,2 terabyte/δευτερόλεπτο.

Ας μιλήσουμε για την τεχνολογία TC NCF. Αυτό είναι το όνομα του υλικού που τοποθετείται ανάμεσα σε κάθετα διατεταγμένα τσιπ. Η Samsung εργάστηκε για να το κάνει πιο λεπτό και κατάφερε να μειώσει το μέγεθός του στα 7 μm.

Η Google το έκλεισε λόγω ρατσισμού: Πότε επιστρέφει ο Δίδυμος;

Η Google το έκλεισε λόγω ρατσισμού: Πότε επιστρέφει ο Δίδυμος;

Η Google το αφαίρεσε λόγω συζητήσεων για ρατσισμό. Η εταιρεία απάντησε στην ερώτηση, “Πότε θα επιστρέψει ο Δίδυμος;”

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του TC NCF είναι ότι έχει βελτιωμένες θερμικές ιδιότητες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ψύξης. Ακόμα καλύτερα, η μέθοδος που χρησιμοποιείται στη μνήμη DRAM HBM3E 12H της Samsung αυξάνει επίσης την απόδοση.

Σε τι θα χρησιμοποιηθεί λοιπόν αυτή η μνήμη; Φυσικά, για την τεχνητή νοημοσύνη. Όπως γνωρίζετε, τα μοντέλα AI απαιτούν πολλή μνήμη RAM. Πέρυσι, η Nvidia πρόσθεσε τη Samsung στη λίστα με τους προμηθευτές μνήμης υψηλού εύρους ζώνης.

Τώρα η εταιρεία φαίνεται να έχει ενεργήσει σε αυτό. Τι γνώμη έχετε για το HBM3E; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.

Comments (No)

Leave a Reply