Η Samsung θα χρησιμοποιήσει τα λύματα για την παραγωγή τσιπ!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην κατασκευή ημιαγωγών. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ανοίξει ο δρόμος για επαναστατικές καινοτομίες σχεδόν σε κάθε πτυχή της τεχνολογίας. αφ ‘ετέρου Samsung πρόκειται να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της ζήτησης για ημιαγωγούς παρά την παγκόσμια έλλειψη τσιπ. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Όπως είναι γνωστό, η βιομηχανία ημιαγωγών απαιτεί χιλιάδες γαλόνια (1 γαλόνι είναι περίπου 3,7 λίτρα) υπερκαθαρού νερού κατά την κατασκευή τσιπ. Το υπερκαθαρό νερό, από την άλλη πλευρά, είναι ένας τύπος νερού που καθαρίζεται πλήρως από όλες τις ακαθαρσίες, συμπεριλαμβανομένων των λεπτών σωματιδίων και των μικροοργανισμών, εκτός από τα βασικά μόρια υδρογόνου και οξυγόνου. Αυτή η ειδική μορφή νερού είναι βασική απαίτηση για τη διαδικασία κατασκευής τσιπ.

Η Samsung θα χρησιμοποιήσει τα λύματα για την παραγωγή τσιπ!

Η κορεατική Samsung, από την άλλη πλευρά, σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα για να ανταποκριθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η βιομηχανία ημιαγωγών και στην αυξανόμενη ζήτηση κατά τη διάρκεια έλλειψης chip. Αυτό σημαίνει ότι η ποσότητα νερού που χρησιμοποιεί η εταιρεία για παραγωγικούς σκοπούς θα υπερδιπλασιαστεί.

Τεχνητή νοημοσύνη για τη μεσαία κατηγορία!  Ανακοινώθηκαν τα χαρακτηριστικά του Samsung Exynos 1480

Τεχνητή νοημοσύνη για τη μεσαία κατηγορία! Ανακοινώθηκαν τα χαρακτηριστικά του Samsung Exynos 1480

Έγινε η αναμενόμενη ανακοίνωση του νέου επεξεργαστή κινητών της Samsung. Εδώ είναι οι προδιαγραφές του Samsung Exynos 1480…

Η Samsung σχεδιάζει να επαναχρησιμοποιήσει τα λύματα για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες σε νερό των διαδικασιών παραγωγής ημιαγωγών της. Αντίστοιχα, ο τεχνολογικός γίγαντας στοχεύει να επεξεργάζεται καθημερινά 400 εκατομμύρια λίτρα (περίπου 105.668 εκατομμύρια γαλόνια) λυμάτων για να το κάνει κατάλληλο για βιομηχανική χρήση στις εγκαταστάσεις του στο Hwaseong της Νότιας Κορέας.

Η καθαρότητα του νερού που χρησιμοποιείται για τους ημιαγωγούς είναι πολύ σημαντική. Τόσο πολύ που ακόμη και οι πιο μικροσκοπικές ακαθαρσίες έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα του κατασκευασμένου τσιπ. Όπως σχεδιάζει η Samsung, το νερό που λαμβάνεται από τα λύματα θα υποβληθεί σε διαδικασίες φιλτραρίσματος και καθαρισμού πολλαπλών σταδίων που έχουν σχεδιαστεί για να είναι εντελώς απαλλαγμένο από μόλυνση που θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει την ευαίσθητη διαδικασία κατασκευής ημιαγωγών.

Χρήση γλυκού νερού –Η παραγωγή υπερκαθαρού νερού απαιτεί γλυκό νερό– προκειμένου να μειωθούν SamsungΜε αυτή την κίνηση, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη παραγωγή. Αντίστοιχα, άλλες εταιρείες ενδέχεται επίσης να υιοθετήσουν παρόμοιες πρακτικές του κορεατικού τεχνολογικού κολοσσού. Αυτό θα το δούμε μαζί.

Τι πιστεύετε λοιπόν για αυτό; Μπορείτε να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Comments (No)

Leave a Reply