Η MediaTek και η NVIDIA έχουν αναπτύξει έναν επεξεργαστή αυτοκινήτου!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχει μπει μια νέα πορεία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τώρα, αρχίζουν να γίνονται κινήσεις από κατασκευαστές επεξεργαστών κινητών. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η MediaTek και η NVIDIA συνεργάζονται για την παραγωγή τεσσάρων νέων τσιπ αυτοκινήτων. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες των επεξεργαστών αυτοκινήτων που θα κατασκευαστούν από την MediaTek και την NVIDIA…

Επεξεργαστές αυτοκινήτων σε συνεργασία με MediaTek και NVIDIA

Από όσο καταλαβαίνουμε από πρόσφατες μελέτες, η MediaTek στοχεύει να εισέλθει σε μια νέα αγορά φέρνοντας την επιτυχία της στον τομέα των επεξεργαστών κινητών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σύμφωνα με επίσημες αναφορές, ο γίγαντας ημιαγωγών λάνσαρε τη σειρά επεξεργαστών Dimensity Auto Cockpit για αυτοκίνητα. Ανακοινώθηκαν οι τέσσερις πρώτοι επεξεργαστές της σειράς.

MediaTek Nvidia

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, οι επεξεργαστές, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο και θα τροφοδοτούν οχήματα για την υποστήριξη της αυτόνομης οδήγησης, περνούν από μια διαδικασία κατασκευής 3 nm. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι διαθέτουν πυρήνες επεξεργαστή ARM V9-A και GPU RTX της NVIDIA.

Η NVIDIA ανακοινώνει τις πρωτοποριακές της τεχνολογίες ανθρωποειδών ρομπότ!

Η NVIDIA ανακοινώνει τις πρωτοποριακές της τεχνολογίες ανθρωποειδών ρομπότ!

Η NVIDIA ανακοίνωσε τις νέες τεχνολογίες της. Ακολουθούν λεπτομέρειες για τα NVIDIA, Project GR00T, Jetson Thor, Isaac Manipulator και Isaac Perceptor…

Οι αριθμοί μοντέλων των επεξεργαστών είναι CM-1, CV-1, CX-1 και CY-1 αντίστοιχα. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ τους. Αντίστοιχα, το CV-1 θα τροφοδοτεί το βασικό επίπεδο, το CM-1 το μεσαίο επίπεδο, το CY-1 το πιο ακριβό και το CX-1 premium, δηλ. τα πιο πολυτελή αυτοκίνητα.

Αυτοί οι επεξεργαστές, οι οποίοι υποστηρίζονται επίσης από τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της NVIDIA. Θα καλύψει τις ανάγκες ψυχαγωγίας, πλοήγησης και γενικών πληροφοριών του αυτοκινήτου. Η σειρά MediaTek Dimensity Auto Cockpit, η οποία αναμένεται να ανταγωνιστεί τα τσιπ που κατασκευάζονται από τη Samsung και την Qualcomm, θα μπορεί να τροφοδοτεί τέσσερις οθόνες υψηλής ανάλυσης.

Τσιπ αυτοκινήτου Nvidia

Αυτά τα τσιπ, τα οποία θα υποστηρίζουν τη διαχείριση πολυμέσων στο αυτοκίνητο, τη διαχείριση κλήσεων και το παιχνίδι στο αυτοκίνητο, θα επιτρέπουν επίσης δέκα κάμερες και διάφορους αισθητήρες για υποβοηθούμενη οδήγηση. Τέλος, να σημειωθεί ότι οι επεξεργαστές μπορούν να λειτουργήσουν με πολλαπλά λειτουργικά συστήματα όπως Android Auto, Linux, QNX και Apple Car.

Λοιπόν, τι γνώμη έχετε για αυτούς τους επεξεργαστές που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την MediaTek και τη NVIDIA; Σε ποιο επίπεδο πιστεύετε ότι θα φτάσει η αναπτυσσόμενη αυτοκινητοβιομηχανία; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τα σχόλιά σας.

Comments (No)

Leave a Reply