Η AMD ενισχύεται για το Zen 5 Strix Point και το Fire Range


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Η AMD θέλει να ανοίξει νέους δρόμους στον κόσμο των φορητών επεξεργαστών με την αρχιτεκτονική Zen 5. Στις τελευταίες αναφορές αποστολών της εταιρείας, Zen 5 πυρήνα Τα χαρακτηριστικά των νέων επεξεργαστών APU με την αρχιτεκτονική τους έχουν αποκαλυφθεί. Κωδικό όνομα Strix Point Και πολύγωνο Αναφέρθηκε ότι πολλά πρωτότυπα μοντέλα μοιράστηκαν με διάφορους κατασκευαστές.

Ο υψηλής απόδοσης Strix Point φαίνεται ότι θα είναι ο κορυφαίος επεξεργαστής για κινητά της AMD. Διαθέτει σχέδιο Strix Point 28W στα δελτία αποστολής δύο μοντέλων Ryzen 9 αναφέρεται. Ονομάζεται επίσης “OPN 100-0000001335” Ryzen 7 Αναφέρθηκε και ο επεξεργαστής του.

Έχει δηλωθεί ότι θα υπάρχει GPU με βάση το RDNA 3+ στα τσιπ Strix Point. Φαίνεται επίσης ενδιαφέρον ότι οι αναφορές περιλαμβάνουν 40 μονάδες NPU TOPS+ με αρχιτεκτονική XDNA 2. Αυτό σημαίνει ότι οι καλύτεροι επεξεργαστές για φορητές συσκευές της AMD δίνουν έμφαση τόσο στην GPU όσο και στην NPU.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα εντοπίσει όσους φέρουν όπλα!

Η τεχνητή νοημοσύνη θα εντοπίσει όσους φέρουν όπλα!

Η τεχνολογία Evolv θα ανιχνεύει όπλα με σαρωτές με τεχνητή νοημοσύνη που θα εγκατασταθούν σε σταθμούς του μετρό.

Έχει αναφερθεί ότι οι επεξεργαστές Fire Range, οι οποίοι θα έχουν 8 και 16 πυρήνες, θα λειτουργούν με 55W TDP. Αυτό το μοντέλο αναμένεται να βασίζεται στο Granite Ridge, το οποίο αναπτύχθηκε για επιτραπέζιους υπολογιστές. Φαίνεται πιθανό ότι η σειρά Fire Range θα περιλαμβάνει επίσης μια GPU με βάση το RDNA 3+.

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες προσθήκες στην αρχιτεκτονική Zen 5 θα είναι η βελτιωμένη υποστήριξη για Advanced Vector Extensions, συμπεριλαμβανομένων των νέων οδηγιών AVX και AVX-512. Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέψει στους επεξεργαστές να εκτελούν πιο απαιτητικές λειτουργίες όταν χρησιμοποιούνται με συγκεκριμένο λογισμικό.

Comments (No)

Leave a Reply