Η υποστήριξη NPU της AMD έρχεται στη Διαχείριση εργασιών των Windows!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Η Microsoft υποστηρίζει μόνο επεξεργαστές Intel στη Διαχείριση εργασιών των Windows για NPU. Ωστόσο, η υποστήριξη της AMD για τη μονάδα NPU, η οποία είναι σημαντική για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, έφτασε επιτέλους. Ειδικότερα, η AMD έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε μονάδες NPU τα τελευταία χρόνια.

Τι σημαίνει η υποστήριξη AMD NPU για τη Διαχείριση εργασιών των Windows;

Στην τεχνολογία των υπολογιστών, όλοι γνωρίζουμε την CPU, δηλαδή τον επεξεργαστή, την GPU, δηλαδή τον επεξεργαστή γραφικών. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η Intel και η AMD έχουν αρχίσει να περιλαμβάνουν NPU, ή μονάδες τεχνητής νοημοσύνης. Ειδικά μετά την αυξανόμενη τρέλα της τεχνητής νοημοσύνης το 2023, η σημασία των NPU έχει αυξηθεί.

Η Microsoft, από την άλλη πλευρά, δεν προσφέρει υποστήριξη AMD NPU για Windows 10 και 11. Υπό αυτή την έννοια, η Διαχείριση εργασιών των Windows έχει πλέον και υποστήριξη AMD NPU. Φυσικά, είναι δυνατό για το AMD NPU να εκτελεί λειτουργίες AI χωρίς αυτήν την υποστήριξη. Από την άλλη, αυτή η υποστήριξη ήταν απαραίτητη για να λειτουργούν αρμονικά ο επεξεργαστής και το λειτουργικό σύστημα για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως γνωρίζετε, οι διαδικασίες τεχνητής νοημοσύνης θα διεισδύσουν σταδιακά σε τηλέφωνα και υπολογιστές. Υπό αυτή την έννοια, οι μονάδες NPU θα γίνουν επίσης πιο εμφανείς. Αυτή η υποστήριξη μονάδας NPU για τη Διαχείριση εργασιών των Windows είναι επίσης σημαντική από αυτή την άποψη.

Υποστήριξη για τεχνητή νοημοσύνη και οθόνη OLED: Εδώ είναι η νέα σειρά ASUS Vivobook S!

Υποστήριξη για τεχνητή νοημοσύνη και οθόνη OLED: Εδώ είναι η νέα σειρά ASUS Vivobook S!

Η ASUS ανακοίνωσε τη νέα σειρά Vivobook S, που τροφοδοτείται από επεξεργαστές με δυνατότητα AI και οθόνες OLED υψηλής ανάλυσης.

Υπό αυτή την έννοια, οι μονάδες NPU της AMD θα εκτελούνται στο μοντέλο προγράμματος οδήγησης υπολογιστών της Microsoft (MCDM). Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί η NPU και πόση επεξεργαστική ισχύ χρησιμοποιεί μέσω της Διαχείρισης εργασιών των Windows.

Αν και οι NPU είναι σημαντικές για την τεχνητή νοημοσύνη, τα chatbot AI όπως το ChatGPT και το Google Gemini χρησιμοποιούν CPU που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για AI. Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι δεν είναι ακόμη δυνατό να εκτελέσουμε παραγωγικές λειτουργίες AI στον δικό μας υπολογιστή. Ωστόσο, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στην τεχνητή νοημοσύνη και οι αναδυόμενες νέες τεχνολογίες φαίνεται να αυξάνουν τη σημασία των NPU.

Η Microsoft συνεχίζει να προστατεύει την Intel με αυτή την έννοια, με την οποία συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια. Όπως γνωρίζετε, η AMD έκλεισε το μυϊκό χάσμα με την Intel με την αρχιτεκτονική Zen. Επί του παρόντος, η AMD και η Intel βρίσκονται σε σκληρό ανταγωνισμό στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, η Nvidia έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε αυτόν τον αγώνα. Ειδικά χάρη στον επεξεργαστή Nvidia H100, η ​​εταιρεία αύξησε την αξία του. Υπό αυτή την έννοια, η Nvidia υστερούσε από την Amazon και την Google κατά 1,79 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Comments (No)

Leave a Reply