Η νέα ναυαρχίδα της NVIDIA, η Blackwell, ξεπέρασε το RTX 4090!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Μια συναρπαστική εξέλιξη συμβαίνει στον κόσμο των καρτών γραφικών. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν για την επόμενη γενιά καρτών γραφικών καταναλωτών της NVIDIA, η ναυαρχίδα της επερχόμενης σειράς Blackwell της εταιρείας πιθανότατα θα ονομάζεται RTX 5090 και θα μπορούσε να προσφέρει 60 τοις εκατό ή 70 τοις εκατό υψηλότερη απόδοση από την τρέχουσα ηγετική θέση, την RTX 4090.

Η νέα γενιά NVIDIA blackwell επανάσταση είναι στο κατώφλι

Η βαθμολογία απόδοσης της σειράς Blackwell αντιπροσωπεύει ένα παρόμοιο άλμα προς τα εμπρός με τη μετάβαση από το RTX 3090 στο 4090, σύμφωνα με πηγές. Το πώς η NVIDIA θα επιτύχει αυτήν την τεράστια αύξηση απόδοσης είναι θέμα περιέργειας στον κόσμο της τεχνολογίας.

nvidia rtx 5090

Φαίνεται ότι αυτή η νέα σειρά από την NVIDIA δεν θα είναι άμεσος ανταγωνιστής σε σύγκριση με την επόμενη γενιά καρτών γραφικών AMD. Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να επιτρέψει στην NVIDIA να ελέγξει την τιμολόγηση του 5090.

Νέα προειδοποίηση από την NVIDIA!  Έρχεται η κρίση της κάρτας γραφικών;

Νέα προειδοποίηση από την NVIDIA! Έρχεται η κρίση της κάρτας γραφικών;

Η NVIDIA πιστεύει ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις και ελλείψεις στη σειρά Blackwell GPU. Πότε θα κυκλοφορήσουν οι νέες κάρτες γραφικών;

Σύμφωνα με φήμες, η τιμή του RTX 5090 θα μπορούσε να αυξηθεί πάνω από το MSRP του 4090 των 1600 $ και να φτάσει τα 2000 $. Η ναυαρχίδα της Blackwell μπορεί να προσφέρει 50 τοις εκατό περισσότερους πυρήνες, 52 τοις εκατό περισσότερο εύρος ζώνης μνήμης, 78 τοις εκατό υψηλότερη κρυφή μνήμη L2 και 15 τοις εκατό υψηλότερη συχνότητα σε σύγκριση με το 4090.

Αναμένεται επίσης να χρησιμοποιεί μνήμη GDDR7, υποστήριξη DisplayPort 2.1 και PCIe 5.0, διαδικασία κόμβου 3nm της TSMC. Η ημερομηνία κυκλοφορίας για τη σειρά Blackwell φημολογείται ότι είναι το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Τι σημαίνει η κίνηση Blackwell της NVIDIA;

Αυτή η επαναστατική αύξηση στην απόδοση που θα φέρει η NVIDIA με τη σειρά Blackwell θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής στον κόσμο του gaming και των γραφικών. Πώς θα επηρεάσει λοιπόν αυτή η εξέλιξη την αγορά των καρτών γραφικών;

Πώς θα αντιδράσουν οι χρήστες σε αυτή τη νέα τεχνολογία; Πώς θα διαμορφωθεί η ισορροπία τιμής-απόδοσης; Μπορείτε να γράψετε τις απόψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Comments (No)

Leave a Reply