Εύκολη χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία: Πώς να φτιάξετε κεριά


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Αν ψάχνετε για μια εύκολη χριστουγεννιάτικη χειροτεχνία αυτή την εποχή, θα σας δείξω πώς να φτιάξετε μια απλή, φυσική κηροπήγια με πράγματα που μπορείτε να πάρετε κοντά στο σπίτι.

Είναι μια χειροτεχνία που αιχμαλωτίζει το πνεύμα της εποχής για μένα – η συλλογή υλικών από τη φύση σάς επιτρέπει να σταματήσετε πραγματικά και να παρατηρήσετε, να κοιτάξετε προσεκτικά πράγματα που διαφορετικά θα μπορούσατε να κοιτάξετε, να επιβραδύνετε. Και μετά προσθέτεις το φως των κεριών, που αισθάνεται ακόμα πιο στοιχειώδες αυτή την εποχή του χρόνου με τις μεγάλες, σκοτεινές, κρύες μέρες.

Θεωρώ επίσης ότι αυτό το έργο είναι πραγματικά ανακουφιστικό από το άγχος, με τους περιπάτους στη φύση για τη συλλογή πραγμάτων και την έλλειψη φασαρίας. Ας το παραδεχτούμε, πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με αυτό. Για αυτόν τον λόγο, είναι υπέροχο να κάνεις με τα παιδιά – τα κάναμε κάθε χρόνο από τότε που τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά.

Εάν δεν έχετε κατάλληλους κορμούς τριγύρω για να φτιάξετε μια βάση, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ζωντανό χριστουγεννιάτικο δέντρο κοντά σας. Κάνουν πάντα μια νέα κοπή στο κάτω μέρος όταν κάποιος αγοράζει ξύλο και πιθανότατα θα υπάρχουν πολλά κομμάτια που θα λειτουργήσουν.

Εάν ανησυχείτε για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, μπορείτε να καλύψετε τον κώνο σας με ένα γυάλινο μανίκι από κερί τυφώνα ή να χρησιμοποιήσετε ένα κερί LED χωρίς φλόγα. Τα ανάβουμε πραγματικά μόνο για το δείπνο μας, επομένως τα προσέχουμε πάντα, ειδικά όταν το κερί αρχίζει να κοντύνει.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μερικές από τις άλλες γιορτινές χειροτεχνίες μου, όπως αυτή τη γιρλάντα αποξηραμένου πορτοκαλιού ή αυτά τα χάρτινα φανάρια origami.

Συγκεντρώστε προμήθειες για το κηροπήγιο σας

Προμήθειες κεριών

 • Στρογγυλή ξύλινη βάση πάχους 1-2 ιντσών (μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος ξύλου, προσέξτε το χυμό)
 • Ένα κωνικό κερί 10 ιντσών (τα μελισσοκέρι είναι ιδιαίτερα υπέροχα, αλλά τα βουτηγμένα στο χέρι είναι μια πολύ οικονομική επιλογή) ή ένα κερί LED χωρίς φλόγα
 • κομμάτι αλουμινόχαρτου, περίπου 6 x 8 ίντσες
 • κομμάτια για διακόσμηση: αποξηραμένα μούρα, λειχήνες, κλαδιά, βρύα, κώνοι, λοβοί, αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, τριαντάφυλλα κέδρου, ροζ πιπέρι
 • κόλλα χειροτεχνίας ή πιστόλι κόλλας
 • μικρό ψαλίδι κήπου
 • γυάλινο μανίκι κεριών τυφώνα (προαιρετικό)

Απαραίτητος χρόνος: 45 λεπτά.

Οδηγίες για κηροπήγια

 1. Συλλέξτε όλα τα διακοσμητικά σας

  Αυτό το βήμα είναι τουλάχιστον τόσο διασκεδαστικό όσο η ίδια η διακόσμηση, το περπάτημα στα δάση και τα λιβάδια, η συλλογή όλων των μικρών όμορφων κομματιών. Μπορείτε να στρατολογήσετε άλλα άτομα για να σας βοηθήσουν να συλλέξετε όταν είναι έξω στους δρόμους με στροφές — τα παιδιά είναι ιδιαίτερα καλοί βοηθοί. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μερικά πράγματα στο Etsy ή σε ένα τοπικό ανθοπωλείο, αν είστε τόσο διατεθειμένοι.

  Εάν δεν έχετε κέδρο Deodar κοντά, μπορείτε να αγοράσετε τριαντάφυλλα κέδρου στο Etsy, καθώς και πράγματα όπως αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, κόκκους ροζ πιπεριού και πολλά άλλα είδη αποξηραμένων φρούτων, λειχήνες, λοβούς σπόρων και κώνους.

  Μου αρέσει τα κηροπήγια μου να είναι διακοσμημένα με την τοπική μας χλωρίδα, έτσι για μένα είναι κλαδιά και κώνοι κοκκινόξυλου, λοβοί ευκαλύπτου, μούρα πιπεριάς (όχι εγγενή, αλλά κοινά), τριαντάφυλλα κέδρου, λειχήνες και άλλα απροσδόκητα πράγματα που βρίσκω στο δάσος. Ίσως ζείτε κοντά στην παραλία (σωματικά ή πνευματικά) και θέλετε να χρησιμοποιήσετε κοχύλια ή μικρά κομμάτια ξύλου; Ή ζείτε στα βουνά και έχετε πολλούς κώνους και αειθαλή; Κάντε το κηροπήγιο σας να λειτουργεί για εσάς. Όπως λέω πάντα, το κάνεις.

 2. Τρυπήστε μια τρύπα στη βάση του κεριού σας

  Ανοίξτε μια τρύπα ___ σε διάμετρο και περίπου ___ ίντσες βάθος, ή τη διάμετρο που χρειάζεται για να χωρέσει το κερί σας. Μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερο από το κερί σας, καθώς θα τυλίξετε τη βάση σε αλουμινόχαρτο για να σφίξει.

  Εάν έχετε πολύ πιο φαρδιά βάση, μπορείτε να ανοίξετε πολλές τρύπες, ώστε να έχετε 3 κεριά αντί για ένα. (Δεν συνιστώ όμως να φτιάξετε δύο κεριά – οι ζυγοί αριθμοί είναι δύσκολοι.)

 3. Τυλίξτε τη βάση του κεριού σε αλουμινόχαρτο

  (Αν χρησιμοποιείτε κερί LED, μπορείτε να το παραλείψετε.) Διπλώστε το αλουμινόχαρτο μερικές φορές κατά μήκος, ώστε να είναι λίγο πιο παχύ και να έχετε μια καθαρή άκρη τουλάχιστον στη μία πλευρά. Θα πρέπει να έχει πλάτος περίπου 2-3 ​​ίντσες και μήκος περίπου 8 ίντσες. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τη βάση του κεριού έτσι ώστε να είναι λεία και σφιχτή, με περίπου μισή ίντσα να προεξέχει από την άκρη του κεριού. Πιέστε το αλουμινόχαρτο που κρέμεται γύρω από το κάτω μέρος του κεριού.Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τη βάση του κεριού έτσι ώστε να εφαρμόζει άνετα στη θήκη για κεριά

 4. Τοποθετήστε το κερί στην τρύπα

  Τοποθετήστε το κερί με αλουμινόχαρτο στην τρύπα και βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζει καλά. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα μανίκι τυφώνα, πρέπει να το τοποθετήσετε στο κερί πριν διακοσμήσετε τη βάση. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε ότι θα υπάρχει ένα επίπεδο, καθαρό καθιστικό.Τοποθετήστε το κερί σας στη βάση του κορμού του κηροπήγιου

 5. Διακοσμήστε τη βάση του κεριού σας

  Εδώ αρχίζει πραγματικά η διασκέδαση! Βάλτε λίγη μουσική, ρίξτε στον εαυτό σας λίγο κρασί ή ένα φλιτζάνι τσάι και απολαύστε να τα συνδυάσετε όλα μαζί για να φτιάξετε κάτι για να απολαύσετε τις σκοτεινές νύχτες του χειμώνα που έρχονται.

  Μερικές συμβουλές διακόσμησης:
  • Τα στοιχεία επίστρωσης λειτουργούν καλά, γι’ αυτό ξεκινήστε με πιο επίπεδα πράγματα όπως αειθαλή κλαδιά, βρύα, αποξηραμένα πορτοκάλια ή κομμάτια λειχήνων και, στη συνέχεια, προσθέστε πιο ογκώδη πράγματα όπως μούρα, κουκουνάρια ή λοβούς σπόρων.
  • Τοποθετήστε τα πράγματα μέσα ή κάτω από άλλα πράγματα.
  • More is more — δεν είναι ώρα για μινιμαλισμό. Πραγματικά στρώσεις πράγματα.
  • Μείνετε σε μονό αριθμό πραγμάτων, ειδικά πράγματα του ίδιου τύπου.
  • Μην προσπαθείτε για την τελειότητα. μια πιο χαλαρή, πιο ακατάστατη προσέγγιση είναι μια χαρά.

 6. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει

  Εάν χρησιμοποιήσατε κόλλα χειροτεχνίας, αφήστε την να στεγνώσει εντελώς αφήνοντάς την να καθίσει για 6-8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Ελπίζω να σας άρεσε να φτιάξετε το κηροπήγιο σας. Παρακαλώ καρφιτσώστε αυτήν την ανάρτηση αν σας αρέσει! Και εγγραφείτε στη λίστα email μου εάν θέλετε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο μου με επιμελημένες προτάσεις για άλλα πράγματα που πρέπει να φτιάξετε και να ψήσετε.

Comments (No)

Leave a Reply