Επίσκεψη στο στούντιο: Sunlite βιτρό


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Ο καλλιτέχνης από γυαλί Πάτρικ Κλαρκ ζει σε μια ιστορική παραλιακή εξοχική κατοικία που μπορεί να υπερηφανεύεται για βιτρό παράθυρα πρωτότυπα για το σπίτι, διασωθέντα και καινούργια. Από το 1987, ο Clark αποκαθιστά και αναδημιουργεί βιτρό στο ψηλοτάβανο εργαστήριό του, το οποίο είναι μέλος του New York Landmarks Conservancy

Patrick Clarke καλλιτέχνης με βιτρό
Ο Πάτρικ Κλαρκ εργάζεται στο στούντιο του και ανακαινίζει έναν αυθεντικό φεγγίτη Louis Comfort Tiffany.

Επαγγελματικός κύκλος. Το στούντιο του Clark στο Rockaway Beach είναι Sunlites Stained Glass, που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή καλλιτεχνικού γυαλιού κατά παραγγελία, τόσο για κατοικίες όσο και για εκκλησιαστικά. Ένας αναγνωρισμένος οραματιστής για το έργο του σε αυτήν την αρχαία μορφή τέχνης, ο Clark έχει ολοκληρώσει έργα αποκατάστασης για περισσότερους από 100 θρησκευτικούς ναούς. έφτιαξε νέα βιτρό για τον καθεδρικό ναό του Αγ. Πατρίκιος.

Sunlite βιτρό στούντιο
Το Clark’s Sunlites Stained Glass Studio βρίσκεται στην παραλία Rockaway, Queens, Νέα Υόρκη.

Αν δεν βρίσκεται στο χώρο πάνω από σκαλωσιές, ο Clarke βρίσκεται στο στούντιο του κάθε μέρα, ίσως αποκαθιστά έναν αυθεντικό φεγγίτη Tiffany για ένα πρυτανείο ή τα παράθυρα μιας έπαυλης της βικτωριανής εποχής. Δημιουργεί επίσης νέα έργα τέχνης από γυαλί για ιδιοκτήτες σπιτιού που μπορεί να του ζητήσουν να μεταφράσει τα προσωπικά τους αγαπημένα έργα τέχνης του Chagall ή του Picasso σε παράθυρα.

στούντιο με βιτρό
Τα ράφια περιέχουν ένα απόθεμα λαμαρίνας που χρησιμοποίησε ο Clark στην κατασκευή παραθύρων.

Ο Κλαρκ περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς τύπους γυαλιού, σε εκθαμβωτικά χρώματα, το έργο που συναρμολογείται επιμελώς με σχολαστική χειροτεχνία: «Μπορεί να έχω έξι ή οκτώ διαφορετικούς τύπους σε ένα παράθυρο».

Όταν στον Clark ανατέθηκε να σχεδιάσει ένα μνημείο στο Tribute Park για τους 57 κατοίκους της παραλίας Rockaway που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, επέλεξε να δημιουργήσει ένα κιόσκι με έναν μοναδικό κυρτό θόλο από πολύπλευρο γυαλί, με ένα αστέρι και χαραγμένο όνομα. καθενός από τους νεκρούς.

κιόσκι με βιτρό Θύματα της παραλίας Rockaway 9/11
Το κιόσκι με γυάλινο θόλο, που ανατέθηκε στη μνήμη των κατοίκων του Rockaway που πέθαναν στις 11 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται στο Tribute Park, στο Rockaway.

Ο Κλαρκ χρησιμοποιεί τα πάντα, από παραδοσιακό «γυαλί αντίκες» από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία μέχρι κομμάτια γυαλιστερού γυαλιού παραλίας που μαζεύει κατά μήκος της ακτής. Μερικές φορές προσθέτει κομμάτια από τη συλλογή του από εξαιρετικά πολύτιμα ποτήρια Louis Comfort Tiffany. Στις αρχές του 1900, το εργοστάσιο γυαλιού της LC Tiffany βρισκόταν κοντά στην Κορόνα του Κουίνς, όπου η Tiffany παρήγαγε το πατενταρισμένο, ιριδίζον γυαλί “Favrile”. Εδώ, τεχνίτες συμπεριλαμβανομένης της Clara Driscoll σχεδίασαν και
κατασκεύασε τους περίφημους λαμπτήρες Tiffany πριν κλείσει το εργοστάσιο το 1932.

Comments (No)

Leave a Reply