Διανοητικές ασκήσεις για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση μετά από τραυματισμό στο κεφάλι


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Οι τραυματισμοί στο κεφάλι είναι συνηθισμένοι και αυτοί που επηρεάζονται συχνά πρέπει να ξαναμάθουν συγκεκριμένες δεξιότητες. Μία από τις πιο κοινές μορφές θεραπείας τραυματισμών στο κεφάλι είναι η θεραπεία γνωσιακής αποκατάστασης, η οποία χρησιμοποιεί νοητικές ασκήσεις για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναρρώσουν. Ευτυχώς, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες νοητικές ασκήσεις για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση μετά από τραυματισμό στο κεφάλι.

Τραύμα στο κεφάλι

Θετικά βήματα μετά από τραυματισμό στο κεφάλι

Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα συνεργατών της Amazon Services LLC, στο Skimlinks και σε άλλα προγράμματα θυγατρικών. Προγράμματα διαφήμισης συνεργατών όπως αυτά μας παρέχουν έναν τρόπο να κερδίζουμε χρεώσεις με σύνδεση σε αυτούς τους ιστότοπους συνεργατών χωρίς κόστος για εσάς. Ως Amazon Associates, κερδίζουμε από εξειδικευμένες αγορές. Ελέγξτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου Αποκάλυψης. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον ιστότοπό μας.

Δυστυχώς, το τραύμα ενός τραυματισμού στο κεφάλι μπορεί να σας αφήσει να αισθανθείτε τα αποτελέσματα για αρκετό καιρό, αλλά υπάρχει ελπίδα. Οποιοσδήποτε τραυματισμός στο κεφάλι μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να ζήσετε μια παραγωγική ζωή και να προκαλέσει πολλαπλά συμπτώματα.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν ζάλη, ίλιγγο, αδυναμία επεξεργασίας των σκέψεων και πονοκεφάλους. Αλλά πάνω από όλα, με τη θεραπεία από το γιατρό σας, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.

Η διανοητική άσκηση είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των τραυματισμών στο κεφάλι, επειδή βοηθά στην ενίσχυση των κατεστραμμένων περιοχών του εγκεφάλου και βοηθά τους ασθενείς να αναπτύξουν καλύτερες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και συλλογισμού. Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει υποστεί τραυματισμό στο κεφάλι, η θεραπεία γνωστικής αποκατάστασης μπορεί να είναι μια επιλογή που θα βοηθήσει στη διαδικασία αποκατάστασης.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές νοητικές ασκήσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως στη θεραπεία γνωσιακής αποκατάστασης για να βοηθήσουν στην ανάρρωση μετά από τραυματισμό στο κεφάλι.

Τραύμα στο κεφάλι

1 – Εργασίες μνήμης

Οι εργασίες μνήμης είναι απαραίτητες για τη θεραπεία γνωστικής αποκατάστασης. Πάνω απ ‘όλα, συμβάλλουν στην ενίσχυση της ικανότητας του εγκεφάλου να θυμάται και να ανακαλεί πληροφορίες. Οι εργασίες απομνημόνευσης μπορεί να είναι τόσο απλές όσο η απομνημόνευση μιας λίστας λέξεων ή πιο περίπλοκες δραστηριότητες όπως η απομνημόνευση μιας ιστορίας ή μιας σειράς οδηγιών.

Επιπλέον, ο ποιοτικός ύπνος, η άσκηση και η σωστή διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στη μνήμη και την ανάρρωση του ασθενούς από έναν τραυματισμό στο κεφάλι. Λειτουργεί καλύτερα με άλλες μορφές φυσικοθεραπείας, ειδικά για ασθενείς που αναρρώνουν από ατυχήματα ολίσθησης και πτώσης. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε νομική συμβουλή για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε επαρκή αποζημίωση για τον τραυματισμό σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε ασκήσεις που αναπτύσσουν την προσοχή, την ταχύτητα του εγκεφάλου, τη μνήμη, τις δεξιότητες ανθρώπων, την πλοήγηση και την ευφυΐα. Οι ασκήσεις όπως αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην ανάρρωσή σας και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη βασικών εγκεφαλικών δεξιοτήτων.

Το πιο σημαντικό, οι δικηγόροι στο wieandlaw.com μπορούν να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις και να σας βοηθήσουν να λάβετε την κατάλληλη αποζημίωση. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ανάκτηση από έναν τραυματισμό στο κεφάλι απαιτεί χρόνο, αλλά με τη σωστή βοήθεια, μπορείτε να κάνετε πλήρη ανάρρωση.

2 – Σχεδιάστε κάτι από τη μνήμη

Το να τραβάς κάτι από τη μνήμη μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ικανότητας του εγκεφάλου να ανακαλεί πληροφορίες και συχνά μειώνεται μετά από τραυματισμό στο κεφάλι. Ζητήστε από τον ασθενή να σχεδιάσει ένα απλό αντικείμενο ή σκηνή χωρίς να κοιτάξει το υλικό αναφοράς.

Επιπλέον, ο ασθενής πρέπει να σχεδιάσει τη σκηνή ή το αντικείμενο με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, μην αποθαρρύνεστε αν μπορούν να σχεδιάσουν μόνο μερικές γραμμές. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσετε αυτήν την εργασία, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.

Συνήθως μπορείτε να βρείτε πολύ δημιουργικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε το τραύμα ενός εγκεφαλικού τραυματισμού και οι καινοτόμες και καλλιτεχνικές μέθοδοι μπορούν και βοηθούν. Συχνά, η εμπλοκή τόσο του δεξιού όσο και του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου μπορεί να παράγει θετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, η θεραπεία τέχνης μπορεί να διεγείρει τον εγκέφαλο και να σχηματίσει νέες νευρικές οδούς για την αποκατάσταση της βλάβης.

3 – Τραυματισμός στο κεφάλι με λέξεις και παζλ

Τα παιχνίδια με λέξεις και τα παζλ είναι εξαιρετικά για να βοηθήσουν τους ασθενείς σας να εργαστούν στις δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων. Τα σταυρόλεξα, τα παζλ, οι αναζητήσεις λέξεων, ακόμα και τα απλά λογικά παζλ μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών τμημάτων του εγκεφάλου και να βοηθήσουν στη δημιουργία των εξασθενημένων περιοχών μετά από έναν τραυματισμό στο κεφάλι.

Για παράδειγμα, παιχνίδια όπως το Go Fish (και άλλα παιχνίδια με κάρτες) Παιχνίδια με κάρτες, UNO, Για παράδειγμα παιχνίδια όπως το Go Fish (και άλλα παιχνίδια με κάρτες) Παιχνίδια με κάρτες, UNO, Scattergories, Scrabble, Jenga και Sudoku είναι καλά για την αύξηση της μνήμης, την αναγνώριση μοτίβων και το εύρος προσοχής., το Scrabble, το Jenga, η συγκέντρωση και το sudoku είναι καλά για την αύξηση της μνήμης, της αναγνώρισης προτύπων και της προσοχής.

4 – Χρησιμοποιώντας το μη κυρίαρχο χέρι

Η χρήση του μη κυρίαρχου χεριού μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη βελτίωση της κινητικής λειτουργίας και την ενίσχυση των συνδέσεων μεταξύ των δύο πλευρών του εγκεφάλου. Ζητήστε από τον ασθενή να δοκιμάσει δραστηριότητες όπως το γράψιμο, το σχέδιο με το μη κυρίαρχο χέρι του ή η εκτέλεση απλών εργασιών όπως το άνοιγμα θυρών και το άναμμα των φώτων. Αυτή η άσκηση μπορεί να είναι προκλητική στην αρχή, αλλά θα γίνει ευκολότερη με την εξάσκηση.

Η μετατόπιση βάρους είναι απαραίτητη για τη θεραπεία γνωστικής αποκατάστασης, καθώς βοηθά στη βελτίωση της ισορροπίας και στην αύξηση της πνευματικής εστίασης. Για να εκτελέσετε αυτήν την άσκηση, σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά στο πλάτος των γοφών και μεταθέστε το βάρος σας από το ένα πόδι στο άλλο, σηκώνοντας κάθε φτέρνα από το πάτωμα για λίγα δευτερόλεπτα. Καθώς αισθάνεστε πιο άνετα με αυτήν την άσκηση, μπορείτε να προσθέσετε πολυπλοκότητα κλείνοντας τα μάτια σας, χρησιμοποιώντας μια ζώνη αντίστασης ή μετρώντας τον αριθμό των βάρδιων που κάνετε.

Τραύμα στο κεφάλι

5 – Διαλογισμός

Ο διαλογισμός μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να βοηθήσει στην εστίαση και τη συγκέντρωση όσων έχουν προβλήματα μετά από τραυματισμό στο κεφάλι. Βάλτε τον ασθενή να καθίσει ήσυχα σε μια άνετη θέση και να επικεντρωθεί στην αναπνοή του για λίγα λεπτά.

Επιπλέον, αυτή η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της ικανότητάς τους να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, γεγονός που μπορεί να αναστατώσει ένα άτομο μετά από έναν τραυματισμό στο κεφάλι. Οι θετικοί ψυχολόγοι έχουν χρησιμοποιήσει τον διαλογισμό για να βοηθήσουν τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν τους τραυματισμούς τους και να διαχειριστούν το άγχος της ανάρρωσης. Η γιόγκα μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη καθώς βοηθά στη βελτίωση της στάσης του σώματος ενώ ηρεμεί το σώμα και το μυαλό.

Αυτές οι ασκήσεις είναι μερικές μόνο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ασθενείς για να βοηθήσουν στη θεραπεία γνωστικής αποκατάστασης. Μπορείτε να αναρρώσετε πλήρως από έναν τραυματισμό στο κεφάλι και να επιστρέψετε στη ζωή σας με εξάσκηση και αφοσίωση. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον θεραπευτή σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης καθώς η κατάσταση του κάθε ατόμου είναι διαφορετική.

Μπορούν επίσης να παρέχουν υποστήριξη και καθοδήγηση για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αποκατάστασή σας. Με αφοσίωση και επιμονή, μπορείτε να επιστρέψετε στη ζωή σας χωρίς διαρκή αποτελέσματα.

Ισιωτικά μαλλιών

Τα ισιωτικά μαλλιών μπορεί να είναι εξαιρετικά για να αποκτήσετε γρήγορα μια νέα και κομψή εμφάνιση, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε τους πιθανούς κινδύνους τους. Πολλοί από εμάς βομβαρδίζουμε τα μαλλιά μας με τοξικές χημικές ουσίες και εργαλεία που μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα και καρκίνο. Επιπλέον, όλες οι τρέχουσες έρευνες δείχνουν αυξημένο κίνδυνο ασθένειας και βλάβης στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Comments (No)

Leave a Reply