Δεν θα υπάρχει Hyper-Threading για τη 15η γενιά Intel Arrow Lake


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Η Intel έχει επιταχύνει τις εργασίες της για τη 15η γενιά επεξεργαστών Arrow Lake. Τα τελευταία έγγραφα αποκάλυψαν τις δοκιμές απόδοσης των επεξεργαστών νέας γενιάς. Αντίστοιχη Intel για Multithreading (SMT) Hyper-Threading μπορεί να μην χρησιμοποιεί τεχνολογία.

Η Intel εγκαταλείπει το Hyper-Threading για το Arrow Lake

Στις προδιαγραφές που διέρρευσαν πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι οι επιτραπέζιοι επεξεργαστές Arrow Lake θα έχουν αρχιτεκτονική 24 πυρήνων που αποτελείται από 8 πυρήνες P υψηλής απόδοσης και 16 αποτελεσματικούς E-cores. Η νέα λίστα δείχνει ότι οι οκτώ πυρήνες απόδοσης δεν θα περιλαμβάνουν το Hyper-Threading.

Η μη χρήση του Hyper-Threading στη 15η γενιά θα μπορούσε να είναι σημαντική απώλεια σε σύγκριση με τη σειρά Raptor Lake, η οποία παρουσίασε αύξηση της απόδοσης κατά 10-15%. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν θα υπάρξει πτώση στην απόδοση του παιχνιδιού και αυτή η τεχνολογία είναι πιο σημαντική σε διαδικασίες όπως το rendering.

Εμφανίστηκαν οι νέοι επεξεργαστές Intel 24 πυρήνων!

Εμφανίστηκαν οι νέοι επεξεργαστές Intel 24 πυρήνων!

Εμφανίστηκαν η πλατφόρμα Intel Arrow Lake-S και οι επεξεργαστές. Η πλατφόρμα, η οποία αναμένεται να ανταγωνιστεί την AMD Zen 5, έρχεται με διαμόρφωση 24 πυρήνων.

Αντί για το Hyper-Threading της Intel, Μονάδες προς ενοικίαση Πιστεύεται ότι θα περάσει σε μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται (Leasable Units). Αυτό επιτρέπει τη χρήση πυρήνων υψηλής απόδοσης και αποδοτικότητας με υβριδικές αρχιτεκτονικές. Η Intel στοχεύει να αυξήσει την απόδοση χρησιμοποιώντας μαζί πυρήνες.

Οι κερδοφόρες μονάδες λειτουργούν διαιρώντας τα νήματα μεταξύ διαφορετικών τύπων πυρήνων. ανά πυρήνα 3MB L2 cache μνήμης Και Μνήμη DDR5-6400 παρέχει υποστήριξη. Αυτό καθιστά δυνατή την προσέγγιση πολλαπλών νημάτων.

Αρχιτεκτονικά, το Arrow Lake-S θα χρησιμοποιεί τους πιο πρόσφατους πυρήνες Intel Lion Cove P και Skymont E. Σύμφωνα με την Raptor Lake, αυτό είναι 5 τοις εκατό σε έναν πυρήνα. Αναμένεται να προσφέρει 15 τοις εκατό αύξηση στην απόδοση πολλαπλών πυρήνων.

Τι πιστεύετε λοιπόν για αυτό; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων!

Comments (No)

Leave a Reply