Βασίλισσα Άννα Ριντλ του 19ου αιώνα


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
αποκατάσταση παλιού σπιτιού πριν και μετά
Τώρα έχει αποκατασταθεί σε αυτό που δείχνουν τα αρχικά σχέδια: Ο σύνδεσμος της επίπεδης οροφής από τη δεκαετία του 1920 έχει φύγει και ο εξωτερικός χώρος έχει διαμορφωθεί για οικογενειακή χρήση. Το θεμέλιο που παραβιάστηκε πίσω από την αρχική σκάλα διορθώθηκε. Αποκαταστάθηκαν οι βάσεις σάπιων κιόνων, προστέθηκε νέο δάπεδο από έλατο, αποκαταστάθηκαν εκτεθειμένα σκαλοπάτια αδρανών και πεζοδρόμιο και τοποθετήθηκε κιγκλίδωμα από σφυρήλατο σίδερο. «Μετά την ανακαίνιση, το σπίτι δέχτηκε μια γιορτινή βαφή».

“Γιατί στο καλό θα αγοράζατε αυτό το μέρος;” Ενώ ο Ralph και εγώ σκεφτόμασταν να αγοράσουμε το πρόσφατα εισηγμένο ακίνητο, η οικογένεια και οι φίλοι μας προειδοποίησαν για αυτό. “Μην το κάνεις! Ζείτε ήδη σε ένα προσαρμοσμένο σπίτι που φτιάξατε!» «Γιατί θα έπαιρνες τέτοιο ρίσκο;» «Θα είναι πονοκέφαλος και οικονομική εξάντληση, εγγυημένα!»

αναπαλαίωση σκαλοπατιών παλιού σπιτιού
Πάει η πανταχού παρούσα ταπετσαρία της δεκαετίας του ’80. Βάφτηκαν οι τοίχοι, οι οροφές και τα δάπεδα, τοποθετήθηκε πρόσθετος φωτισμός και η είσοδος αντικαταστάθηκε με αντίκα εποχής.

Όντας αρκετά αυθόρμητοι (αρραβωνιασθήκαμε στο δεύτερο ραντεβού μας), το αγοράσαμε πάντως. Το σπίτι της αείμνηστης Βασίλισσας Άννας – στην οδό Utter Street – χτίστηκε το 1897-99. Η σύγχυσή μας έγινε από το 2019 έως το 2021.

Ένα βικτοριανό στολίδι στο μπροστινό μέρος του σπιτιού αντιγράφηκε προσεκτικά για τη νέα είσοδο της κουζίνας.

Η καριέρα μου ήταν στη δημόσια εκπαίδευση. Αποφάσισα ότι θα μπορούσα να μεταφέρω τις ηγετικές μου ικανότητες στη διαχείριση έργου—ήμουν συνηθισμένος στο χάος και στο multitasking. Ένας πρώην μαθητής, ο Andrew Buhrer, είναι ένας ταλαντούχος ξυλουργός του οποίου οι ικανότητες ήταν εμφανείς ακόμη και στο γυμνάσιο. Αυτός, ο αδερφός του Λουκ και εγώ είχαμε δουλέψει μαζί στην ανακαίνιση της κουζίνας της κόρης μου καθώς και στην επιδιόρθωση ενός κατασκευαστικού ελαττώματος σε άλλο ακίνητο. Με τους προικισμένους ξυλουργούς, καθώς και τις σχεδιαστικές μου ικανότητες, αποφάσισα ότι η απόφασή μας να αγοράσουμε αυτήν τη βικτωριανή ομορφιά – τρεις πόρτες από το σπίτι της κόρης της Katie – δεν ήταν τόσο τραβηγμένη.

Αυτοί οι ιδιοκτήτες έβαψαν ξανά τους τοίχους και τα πατώματα, αντικατέστησαν τα παράθυρα που ήταν πολύ μακριά και πρόσθεσαν ένα ένθετο αερίου στο τζάκι του σαλονιού. Ένθετο: Στις φωτογραφίες ακινήτων των κύριων δωματίων, ο χαρακτήρας ήταν εμφανής: «Το σπίτι ήταν ακόμα γοητευτικό, αλλά κουρασμένο», λέει ο ιδιοκτήτης.

Το σπίτι ήταν το σπίτι της οικογένειας Lincoln Countryman μέχρι το 1954 όταν το αγόρασαν οι Eastwoods. Ζουν εδώ πολλές δεκαετίες. Είμαστε μόνο ο τρίτος ιδιοκτήτης. Εκτιμούμε την τοποθεσία, την αρχιτεκτονική και τις λεπτομέρειες του σπιτιού.

αποκατάσταση κουζίνας παλιού σπιτιού πριν και μετά
Η κουζίνα μεταφέρθηκε σε έναν πιο φωτεινό και μεγαλύτερο χώρο στη νότια πλευρά. Η πόρτα διευρύνθηκε όταν το υπνοδωμάτιο ανακαινίστηκε στη νέα κουζίνα. Ένθετο: Η παλιά κουζίνα με θέα στο ροζ υπνοδωμάτιο.

Η ανακαίνιση/ανακαίνιση ήταν πλήρους κλίμακας και σχολαστική. Ανανεώσαμε ή αναβαθμίσαμε τη θέρμανση, τον εξαερισμό, τα υδραυλικά, τα ηλεκτρολογικά και τη μόνωση. Κρατήσαμε την αρχική βάση ψαμμίτη με επισκευές πίσω από τα σκαλιά της βεράντας. Επισκευάσαμε και αναβαθμίσαμε ή αντικαταστήσαμε παράθυρα ανάλογα με τις ανάγκες. Η μπροστινή βεράντα ήταν ένα μεγάλο έργο που περιελάμβανε τόσο τη διάσωση όσο και την αντικατάσταση σε είδος.

αναπαλαίωση σαλονιού παλιάς κατοικίας
Αριστερά: Το εσωτερικό είναι ήσυχο. ακόμη και η ταπετσαρία είναι τόνος σε τόνο. Σωστά: οι ασυνήθιστες καμάρες φαίνονται αυθεντικές.

Μια σημαντική ανακατεύθυνση περιελάμβανε την αφαίρεση της σύνδεσης με επίπεδη στέγη της δεκαετίας του 1920 μεταξύ του σπιτιού και του αμαξιού, που είχε μετατραπεί σε γκαράζ και κατάστημα. Η δουλειά μας είναι σύμφωνη με τα πρωτότυπα σχέδια.

αφαιρώντας ένα ηλιόλουστο δωμάτιο από ένα παλιό σπίτι
Ο ηλιόλουστος χώρος του 1980 (αριστερά) αφαιρέθηκε. Στη μία πλευρά του σπιτιού, μια ανοιχτή βεράντα δίπλα στην κουζίνα αντικατέστησε τον ηλιόλουστο σε ένα κουτί. Μια νέα βεράντα κουζίνας με ανατολικό προσανατολισμό οδηγεί στον καλυμμένο χώρο μπάρμπεκιου και πρόσβαση στο κατάστρωμα. Το γκαράζ/κατάστημα έχει ανακαινιστεί.

Αφαιρέσαμε επίσης έναν άβολο χώρο ηλιοθεραπείας της δεκαετίας του 1980, αντικαθιστώντας το με ένα ανοιχτό αίθριο δίπλα στην κουζίνα και κοντά στο σκεπασμένο περίπτερο μπάρμπεκιου. Η κουζίνα επεκτάθηκε σε ένα υπνοδωμάτιο στον κάτω όροφο.

Νομίζω ότι το σπίτι μας παραμένει διαχρονικό, μια ισορροπία μεταξύ παλιού και νέου.

Οι φωτογραφίες είναι ευγενική προσφορά των οικογενειών Harden και Graves.

Πόροι

εργολάβος

Hammer Time ΞυλουργικήBellingham: (360) 255-1049

εσωτ. σιδερένιο κιγκλίδωμα

Λαμαρίνα φλαμουριάLynden, WA: lyndensheetmetal.com

στρογγυλά παράθυρα

Σειρά Τοσκάνη
Παράθυρα και πόρτες Milgard milgard.com

καινούργιο ξυλουργείο

παραδοσιακό διπλό κρεμασμένο, πεύκο εσωτερικό, πέτρα λευκό Ultrex εξωτερικό
Marvin Integrity marvin.com

γραμματοκιβώτιο

Βικτώρια κάθετη σε χαλκό
Άνετο σπίτι comforthouse.com

εσωτ. χρώμα

Παλτό Satin Cloverdale Cover σε Brandy, Madrona, Peat, Cameo
Rodda Paint Co. roddapaint.com

άλεσμα

Price & Visser Millwork Inc., Bellingham: priceandvisser.com

ξύλινα στηρίγματα

Ολυμπιακά παραδοσιακά λεία σιδεράκια από έλατο douglas
Ekena Millwork ekenamillwork.com

ένθετο τζακιού

αέριο με Vintage χυτοσίδηρο περίβλημα
Τζάκια γκαζιού Valor valorfireplaces.com

γωνιακοί στύλοι

Vintage παράθυρα vintagewoodworks.com

πίσω πλάκα

Highland Park Artisan Arabesque στο Taupe, μέσω εκθεσιακών χώρων και διαδικτυακών πωλητών

σειρά. ντουλάπια

Yorktown yorktownecabinetry.com

πλάκες διακόπτη

Αυγό και βέλος αντίκα ορείχαλκος
Νοσταλγική αποθήκη nostalgicwarehouse.com

πλακάκι δαπέδου μπάνιου

Μίξη Παρισιού σε MOUQ Chalk/Mud/Midnight Sand
Πλακάκι Marazzi marazziusa.com

ρετρό φωτισμό

Vintage φωτισμοί Mary DavisLa Conner, WA: marydavisvintagelighting.com

φωτισμός

Lampi Plus lampplus.com

Φωτισμός Σιάτλ seattlelighting.com

Comments (No)

Leave a Reply