Απόφαση για την υπόθεση «Δύο Γκιόκτσε Κιργίζ»!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Απόφαση για δύο υποθέσεις Gökçe Κιργιζίας

Το τραγούδι της Gökçe Kırgız Durukan Kalpime Gömerim, το οποίο τραγούδησε το 2006, έγινε δημοφιλές στο Διαδίκτυο. Η τραγουδίστρια Gökçe Kırgız Taner, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Merve Doğan, υιοθέτησε επίσημα το όνομα Gökçe Kırgız το 2013 και ισχυρίζεται ότι οι στίχοι και η σύνθεση του τραγουδιού της ανήκουν. Ως αποτέλεσμα, το διαδικτυακό φαινόμενο Gökçe Kırgız Durukan μήνυσε για αποζημίωση, ισχυριζόμενος «παραβίαση εμπορικού σήματος».

Η απόφαση ελήφθη στη σημερινή ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στο Πρώτο Πολιτικό Δικαστήριο για την Πνευματική και Βιομηχανική Ιδιοκτησία στην Κωνσταντινούπολη. Η ενάγουσα Gökçe Kırgız Durukan παρευρέθηκε στην ακροαματική διαδικασία με τον δικηγόρο της Melik Döngelci. Ο κατηγορούμενος Gökçe Kirgiz Taner δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία. Ο δικηγόρος του ενάγοντα Gökçe Kırgız, Melik Döngelci, είπε, «Το εμπορικό σήμα και τα δικαιώματα ονόματος του πελάτη μας χρησιμοποιήθηκαν από το άλλο μέρος χωρίς άδεια» και ζήτησε να γίνει δεκτή η υπόθεση και να απολογηθεί γραπτώς ο άλλος. Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Gökçe Kırgız Taner είπε, ότι η πελάτισσά του δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όνομά της ως Gökçe Kırgız Taner αφού παντρεύτηκε και ζήτησε να απορριφθεί η υπόθεση, τονίζοντας ότι μόλις είχε ξεκινήσει και ότι δεν ασχολήθηκε συνεχώς με τον μουσικό κόσμο.

Δηλώνοντας ότι δεν υπήρχε άλλο θέμα προς διερεύνηση, το δικαστήριο αποδέχθηκε εν μέρει την υπόθεση και αποφάσισε να σταματήσει τη χρήση του εμπορικού σήματος “Gökçe Kırgız” από τον εναγόμενο Gökçe Kırgız Taner (πρώην Merve Doğan) και να αποδεχθεί εν μέρει την αξίωση αποζημίωσης του ενάγοντα Gökçe. Kırgız. Το δικαστήριο αποφάσισε να καταβάλει στον ενάγοντα 70 χιλιάδες 485 λίρες ως υλική αποζημίωση, 75 χιλιάδες λίρες για μη περιουσιακές ζημιές, καθώς και 1000 λίρες ως αποζημίωση για τη φήμη. Έτσι, αποφασίστηκε να απορριφθεί το αίτημα της ενάγουσας, στην οποία θα καταβληθεί συνολική αποζημίωση 146 χιλιάδων 485 λιρών, να απολογηθεί εγγράφως ο εναγόμενος.

Μετά από ερωτήσεις των μελών του Τύπου μετά την ακρόαση, ο Gökçe Kırgız Durukan είπε: «Δόξα τω Θεώ, κερδίσαμε τον δίκαιο αγώνα μας. Ελπίζαμε ότι θα γινόταν έτσι. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε».

Ο δικηγόρος του Durukan, Melik Döngelci, δήλωσε ότι αποφασίστηκε να γίνει μερική αποδοχή και μερική απόρριψη της υπόθεσης και ότι το όνομα Gökçe Kırgız θα χρησιμοποιείται μόνο από τον Gökçe Kırgız Durukan και ότι έγιναν δεκτά και τα αιτήματά τους για αποζημίωση. Ο Ντουρουκάν είπε επίσης ότι η υπόθεση ήταν προηγούμενο και είπε: “Ευτυχώς, είδαμε να αποδίδεται δικαιοσύνη”.

Comments (No)

Leave a Reply