Απροσδόκητη κίνηση AI από την AMD με το Zen 5!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

AMDδιαθέτει την πλατφόρμα AM5 που σχεδιάζει να παρουσιάσει σύντομα Σειρά Ryzen 9000 Αυξήστε το γρανάζι για τους επεξεργαστές. Η νέα γενιά που θα τροφοδοτήσει αυτούς τους επεξεργαστές Αρχιτεκτονική Zen 5 Αποδεικνύεται ότι η AMD εργάζεται σε ορισμένες λειτουργίες AI.

Το AMD Zen 5 θα έρθει με νέα υποστήριξη AVX

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες προσθήκες στην αρχιτεκτονική Zen 5, συμπεριλαμβανομένων των νέων οδηγιών AVX και AVX-512 Προηγμένες διανυσματικές επεκτάσεις Θα υπάρξει βελτιωμένη υποστήριξη για (Advanced Vector Extensions). Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέψει στους επεξεργαστές να εκτελούν πιο απαιτητικές λειτουργίες όταν χρησιμοποιούνται με συγκεκριμένο λογισμικό.

AVX-VNNI Η αρχιτεκτονική Zen 5 που θα το υποστηρίζει θα φέρει τη δυνατότητα επιτάχυνσης ενός νευρωνικού δικτύου ευρείας εμβέλειας 256 bit. Αυτή η δυνατότητα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την απόδοση AI των επεξεργαστών της σειράς Ryzen 9000.

Αποφασίστηκε η επιλογή της Qualcomm να κάνει τσιπ 2nm;

Αποφασίστηκε η επιλογή της Qualcomm να κάνει τσιπ 2nm;

Η Qualcomm μπορεί να αποφάσισε τον νικητή του αγώνα τσιπ 2nm μεταξύ Samsung και TSMC. Ας δούμε τις λεπτομέρειες μαζί.

VP2INTERSECT επιπλέον like Χαρακτηριστικά του AVX-512 Είναι επίσης δοκιμασμένο στην αρχιτεκτονική. Αυτές οι δυνατότητες, οι οποίες θα αυξήσουν την απόδοση για φόρτους εργασίας AI, υπόσχονται πιο αποτελεσματική χρήση σε σύγκριση με το Zen 4 διπλασιάζοντας τον αγωγό.

Η AMD φαίνεται να στοχεύει σε μεγάλα κέρδη τόσο σε επίπεδο εντολών όσο και σε ικανότητα απόδοσης διανυσμάτων με το Zen 5. Οι προηγμένες διανυσματικές επεκτάσεις, εάν εφαρμοστούν όπως είναι στη φάση δοκιμής, θα μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και υψηλής απόδοσης της σειράς Ryzen 9000.

Προηγούμενες αναφορές αποκάλυψαν ότι το Zen 5 θα περιορίζεται στους 16 πυρήνες και οι πυρήνες θα έχουν 48 KB L1D cache. Θα διαθέτει επίσης τη διαδικασία κατασκευής N4 της TSMC και υποστήριξη DDR5-6400.

Comments (No)

Leave a Reply