Αποφασίστηκε η επιλογή της Qualcomm να κάνει τσιπ 2nm;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Δύο κολοσσοί κατασκευής τσιπ, η Samsung Electronics και η TSMC, βρίσκονται σε έντονο ανταγωνισμό για να προσελκύσουν πελάτες στις πρωτοποριακές τους διαδικασίες κατασκευής τσιπ 2nm. Αν και η Samsung δυσκολεύτηκε να βρει πελάτες για τη διαδικασία των 3nm, τώρα προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά εστιάζοντας στη διαδικασία των 2nm.

Πρόσφατα νέα δείχνουν ότι η Samsung μπορεί να έχει λάβει παραγγελία για τσιπ 2nm από την Qualcomm

Η Qualcomm φέρεται να ανέθεσε στη Samsung να αναπτύξει ένα πρωτότυπο τσιπ 2nm για τους επερχόμενους επεξεργαστές της σειράς Snapdragon 8 Gen. Αυτή η εξέλιξη, η οποία δείχνει το ενδιαφέρον της Qualcomm για τη διαδικασία κατασκευής 2 nm του Samsung Foundry, αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη Samsung.

Η διαδικασία, γνωστή ως Multi-Wafer Project (MWP), στοχεύει στη δημιουργία πολλαπλών πρωτότυπων τσιπ ημιαγωγών σε ένα μόνο πλακίδιο. Η απόδοση αυτών των πρωτοτύπων θα καθορίσει την τελική απόφαση της Qualcomm σχετικά με το εάν θα συνεχίσει με τη Samsung να κατασκευάζει το κορυφαίο τσιπ smartphone επόμενης γενιάς.

Δεδομένου ότι τόσο η Samsung όσο και η TSMC πρωτοστατούν στις δικές τους εκδόσεις της διαδικασίας των 2nm, η Qualcomm φέρεται να έχει παραγγείλει πρωτότυπα και από τις δύο εταιρείες.

Η Intel δεν ξεχνά τους παλιούς της χρήστες στη νέα γενιά!

Η Intel δεν ξεχνά τους παλιούς της χρήστες στη νέα γενιά!

Η Intel θα παρέχει υποστήριξη LGA 1700 σε επεξεργαστές επόμενης γενιάς προσανατολισμένους στο AI. Αυτοί οι επεξεργαστές θα είναι προσανατολισμένοι στην απόδοση.

Η Samsung προβλέπει ότι μπορεί να ξεκινήσει μαζική παραγωγή τσιπ 2 nm χρησιμοποιώντας τη διαδικασία Gate All Around (GAA) το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Αυτή η πρόοδος βασίζεται στην επιτυχημένη ανάπτυξη του επεξεργαστή Exynos 2400 της Samsung, ο οποίος κατασκευάζεται με διαδικασία 4 nm από τρίτη γενιά και τροφοδοτεί συσκευές όπως η σειρά Galaxy S24.

Παρά τις προηγούμενες αποτυχίες, όπως η απόφαση της Qualcomm να μεταβεί στην TSMC για ορισμένες παραγγελίες τσιπ λόγω ανησυχιών σχετικά με την ενεργειακή απόδοση, η Samsung Foundry είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στην εύνοια της Qualcomm. Η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στην κατασκευή τσιπ ημιαγωγών, στις προσπάθειες βελτίωσης των τεχνολογικών της δυνατοτήτων και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών.

Comments (No)

Leave a Reply