Αποκατάσταση και επανακαλωδίωση vintage λαμπτήρων


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Πριν από είκοσι χρόνια, η Nancy Heckler ανακαίνιζε μια παλιά αγροικία. Υπήρχαν προβλήματα με την εύρεση κατάλληλων επιτραπέζιων φωτιστικών: τα περισσότερα ήταν βαρετά—όχι κομψά, καλοφτιαγμένα ή ευαίσθητα στην περίοδο. Άρχισε λοιπόν να φτιάχνει τις δικές της, συχνά ανακατασκευάζοντας παλιές λάμπες. Μάζεψε αμπαζούρ και τελικά συγκέντρωσε χιλιάδες κομμάτια, από φινάλε μέχρι βάσεις. Οι φίλοι της ζήτησαν να τους φτιάξει λάμπες και γεννήθηκε μια επιχείρηση – όχι ένα εργαστήριο, σημειώνει, αλλά ένα στούντιο που προσφέρει μοναδικούς καλλιτεχνικούς λαμπτήρες. Ονομάζεται Luminola Custom Vintage Lighting: facebook.com/luminolalightingdesign/

Από την επιμελημένη συλλογή της με χιλιάδες vintage και αντίκες κομμάτια, η Nancy Heckler σχεδιάζει και κατασκευάζει φωτιστικά ανακτώντας βάσεις και αποχρώσεις προσαρμόζοντας παλιά μέρη και κομμάτια. Κάθε μοναδικός λαμπτήρας είναι προ-καλωδιωμένος και έτοιμος για χρήση. Φωτογραφίες: Luminola

Ο Χέκλερ βρίσκει παντού παλιές, συχνά σπασμένες λάμπες – σε υπαίθριες αγορές και κέντρα αντίκες, σε πωλήσεις γκαράζ και κτημάτων. Δεν θα διστάσει να αγοράσει μια κακοποιημένη παλιά λάμπα, αν μπορεί να σώσει ένα ειδικό κομμάτι, είτε πρόκειται για μια βάση αλόγου σε μια λάμπα τηλεόρασης, ένα καπάκι από βακελίτη ή ένα αμπαζούρ αντίκες. Αποσυναρμολογεί μεθοδικά κάθε λαμπτήρα, εξοικονομώντας εξαρτήματα που θα είναι χρήσιμα και τα οργανώνει ανά χρώμα, σύνθεση και χρήση.

Ο σχεδιασμός ξεκινά με έναν ψηλό ξύλινο πείρο διαμέτρου 3/8″ που είναι τοποθετημένος κάθετα σε μια τετράγωνη βάση ως εργαλείο μακέτας. Ο Heckler τακτοποιεί και τακτοποιεί αντικείμενα γύρω από το εστιακό σημείο του στελέχους, είτε πρόκειται για ένα βάζο jadeite είτε ένα γυάλινο μπιχλιμπίδι. Στη συνέχεια αποσυναρμολογεί το μοντέλο και τακτοποιεί εκ νέου τα εξαρτήματα σε έναν σωλήνα επιτραπέζιου λαμπτήρα OD 3/8″ (μεταλλικός σωλήνας λαμπτήρα 1/8 IP-27) που είναι στερεωμένος με ασφάλεια από τη βάση του λαμπτήρα στο επάνω συγκρότημα του περιβλήματος της υποδοχής. Προστέθηκε μια άρπα Για να διατηρήσετε τη σκιά. Ένα τυπικό καλώδιο λάμπας 18 διαμετρημάτων (SPT-1) περνάει από το κάτω μέρος μέσω του σωλήνα και συνδέεται στην υποδοχή. Μια τελική δοκιμή με έναν λαμπτήρα διασφαλίζει ότι όλα λειτουργούν σωστά. Το Heckler τελειώνει επιλέγοντας η σωστή απόχρωση , που μπορεί να είναι υαλοβάμβακα, περγαμηνή, χαρτί, μαρμαρυγία ή παλιοσίδερα.

Δουλεύει με χρώμα, υφή και σχήμα για να συμπληρώσει και να εξισορροπήσει τη βάση, δημιουργώντας ένα νέο παλιό φωτιστικό.

Αντικατάσταση καλωδίων σε παλιούς λαμπτήρες: 7 εύκολα βήματα

Η ανακύκλωση μιας παλιάς λάμπας είναι εύκολη. ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε ένα κιτ επανακαλωδίωσης στο κατάστημα υλικού. Θα περιέχει
καλώδιο λαμπτήρα με ελάχιστο μήκος καλωδίου 8′, βύσμα στην άκρη του καλωδίου, άρπα και έξοδο 660 watt/250 volt.

  1. Σβήστε τη λάμπα και αφαιρέστε τη σκιά και την άρπα.
  2. Χαλαρώστε την υποδοχή, ξεβιδώστε την πλαϊνή βίδα και γυρίστε την αριστερόστροφα, αλλά αφήστε τη στη θέση της.
  3. Κόψτε το ηλεκτρικό καλώδιο στο κάτω μέρος με τον απογυμνωτή σύρματος, αφήνοντας περίπου δύο ίντσες και τραβήξτε την πρίζα προς τα έξω.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο κατσαβίδι, ανοίξτε το εξωτερικό κέλυφος της υποδοχής και αφαιρέστε το από την υποδοχή για να αποκαλύψετε την εσωτερική υποδοχή.
  5. Σπρώξτε το νέο σύρμα προς τα πάνω μέσα από το μεταλλικό στέλεχος, αφήνοντας έξι ίντσες στο κάτω μέρος, στερεώνοντάς το με έναν κόμπο.
  6. Απογυμνώστε τα άκρα του νέου σύρματος και στερεώστε τα στους ακροδέκτες της νέας υποδοχής με τις βίδες: η ασημένια βίδα είναι για το ουδέτερο (με ραβδώσεις) σύρμα, η ορειχάλκινη βίδα είναι για το ζεστό (λείο ή χάλκινο) σύρμα.
  7. Συναρμολογήστε ξανά το περίβλημα της υποδοχής γύρω από την υποδοχή και βιδώστε το στο στέλεχος και, στη συνέχεια, τραβήξτε το καλώδιο που περισσεύει προς τα κάτω
    μέσω του πυθμένα.

Πώς να δέσετε τον κόμπο ενός αναδόχου

Αυτός ο κόμπος χρησιμοποιείται για τη μείωση της πίεσης στις βίδες των ακροδεκτών και εμποδίζει το τράβηγμα των καλωδίων από την υποδοχή.

Το πρώτο βήμα: Κάντε μια θηλιά με ένα σύρμα ώστε να πηγαίνει πίσω από το καλώδιο. Με το δεύτερο σύρμα, σχηματίστε μια άλλη θηλιά που περνά μέσα από το σύρμα.

Βήμα δυο: Περάστε το άκρο του πρώτου βρόχου μέσα από τον δεύτερο βρόχο. Κάντε το ίδιο με το άκρο του δεύτερου βρόχου μέσω του πρώτου. Τραβήξτε και τις δύο άκρες για να σφίξετε τον κόμπο.

Comments (No)

Leave a Reply