Αποκαλύφθηκε το ταχύτερο τσιπ AI στον κόσμο! 900 χιλιάδες πυρήνες


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Cerebra Systemsθεωρείται το ταχύτερο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο Κινητήρας ζυγαριάς γκοφρέτας 3′ü (WSE-3) ξεκίνησε. Αυτό το τσιπ 4 τρισεκατομμύρια τρανζίστορ Και 900 χιλιάδες πυρήνες με τεχνητή νοημοσύνη ιδιοκτήτης.

WSE-3 της Cerebras Systems: Το ταχύτερο τσιπ AI στον κόσμο

Κατασκευασμένο στη διαδικασία TSMC 5nm WSE-3, Cerebras CS-3 125 σε έναν υπερυπολογιστή AI πετάφλοπ μπορεί να φτάσει στο μέγιστο της απόδοσης τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό το νέο τσιπ 24 τρισ Μπορεί να εκπαιδεύσει αποτελεσματικά μεγάλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης σε παραμέτρους χωρίς την ανάγκη διαχωρισμού.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες

  • 4 τρισεκατομμύρια τρανζίστορ και 900.000 πυρήνες AI.
  • 125 petaflops σε κορυφαία απόδοση AI.
  • 44 GB εσωτερική SRAM.
  • 1,5TB, 12TB και 1,2PB ως επιλογές εξωτερικής αποθήκευσης.
  • Κλιμακόμενη δομή έως 2048 συστήματα CS-3.

Ένα τσιπ AI από την Intel που θα ταρακουνήσει τη θέση της NVIDIA!

Ένα τσιπ AI από την Intel που θα ταρακουνήσει τη θέση της NVIDIA!

Τα τσιπ Intel Gaudi2 vs NVIDIA H100 AI πήγαν αντιμέτωπα στη δοκιμή απόδοσης. Ποιο μοντέλο ήταν πιο γρήγορο;

Ο Andrew Feldman, Διευθύνων Σύμβουλος της Cerebras, δήλωσε ότι αυτό το τσιπ τεχνητής νοημοσύνης με ισοπέδωση τρίτης γενιάς είναι ειδικά σχεδιασμένο για εργασίες αιχμής στην τεχνητή νοημοσύνη και θα βοηθήσει στην επίλυση μεγάλων προκλήσεων τεχνητής νοημοσύνης. WSE-3αναπτηγμένος Τεχνολογία διαδικασίας 5nm Κατασκευάζεται με χρήση και διαθέτει 44 GB εσωτερικής SRAM. Επιπλέον, η μνήμη στο τσιπ μπορεί να είναι 1,2 petabyte μπορεί να επεκταθεί σε .

Ενεργειακή απόδοση και υποστήριξη λογισμικού

Το WSE-3 ξεχωρίζει επίσης από την άποψη της ενεργειακής απόδοσης. Προσφέρει διπλάσια απόδοση από το προηγούμενο μοντέλο με την ίδια κατανάλωση ενέργειας. Το Cerebras Software Framework είναι τώρα PyTorch 2.0′ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να κάνουν περισσότερα με λιγότερο κώδικα.

Το WSE-3 εισήγαγε επίσης επιτάχυνση υλικού για δυναμική και αδόμητη αραιότητα η οποία μπορεί να επιταχύνει τον χρόνο προπόνησης έως και οκτώ φορές. Το τσιπ WSE-3 της Cerebras έχει αντίκτυπο σε όλες τις βιομηχανίες, από επιχειρήσεις έως κυβερνήσεις και διεθνείς υπηρεσίες cloud.

Οι συνεργασίες με μεγάλα ιδρύματα οδηγούν σε σημαντικές προόδους στην έρευνα της τεχνητής νοημοσύνης και στη φροντίδα ασθενών. μυαλά, Συνεργασία με το G42 Σχεδιάζει να κατασκευάσει μερικούς από τους μεγαλύτερους υπερυπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο.

Condor Galaxy 3 ενός έργου που ονομάζεται 8 exaFLOP AI Αναμένεται να προσφέρει επεξεργαστική ισχύ. Το WSE-3 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην πρόοδο της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Με την εξαιρετική υπολογιστική του ισχύ, την επεκτασιμότητα και την ενεργειακά αποδοτική του απόδοση, γίνεται ένα απαραίτητο εργαλείο για όποιον θέλει να εκμεταλλευτεί πλήρως την ισχύ της τεχνητής νοημοσύνης.

Τι πιστεύετε για αυτήν την ερώτηση; Μπορείτε να γράψετε τις απόψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Comments (No)

Leave a Reply