Αποκαλύφθηκε η μνήμη GDDR7 των 32 Gbps της Samsung!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Αρχικά, μοιραστήκαμε μαζί σας ότι η Samsung έχει αναπτύξει μια νέα μνήμη GDDR7 το 2022. Παρακολουθούμε στενά αυτές τις εξελίξεις εδώ και αρκετό καιρό. Γιατί σε σύγκριση με τα υπάρχοντα GDDR6 και GDDR6X, θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, ειδικά όσον αφορά τις επιδόσεις και την υποστήριξη νέων τεχνολογιών. Στην πραγματικότητα, ήρθε η αναμενόμενη μέρα και η Samsung παρουσίασε τη μνήμη GDDR7 32 Gbps. Τι προσφέρουν λοιπόν;

Αποκαλύφθηκε η μνήμη GDDR7 των 32 Gbps της Samsung!

Η Samsung έκανε μια σημαντική καινοτομία στην τεχνολογία μνήμης γραφικών και παρουσίασε νέες μνήμες GDDR7. Αυτές οι νέες μνήμες προσφέρουν μεγάλες βελτιώσεις σε σχέση με τα GDDR6 και GDDR6X που χρησιμοποιούμε αυτήν τη στιγμή. Ενώ το GDDR7 προσφέρει εντυπωσιακά 32 Gbps, βλέπουμε συνήθως ταχύτητες 16 Gbps στο GDDR6 και 19-21 Gbps στο GDDR6X. Αυτή η αύξηση ταχύτητας θα επιτρέψει στις κάρτες γραφικών να προσφέρουν υψηλότερη απόδοση αυξάνοντας την ικανότητα επεξεργασίας γραφικών τους.

Μνήμη Samsung 32Gbps GDDR7

Οι μνήμες GDDR7 της Samsung λειτουργούν μόνο σε τάση 1,1 V DRAM, εγκαταλείποντας την τυπική τάση 1,2 V GDDR7 της JEDEC. Αυτό σημαίνει βελτιώσεις στην ενεργειακή απόδοση έως και 20 τοις εκατό. Επομένως, ενώ μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, διασφαλίζει ότι τα συστήματα παράγουν λιγότερη θερμότητα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η NVIDIA παρουσίασε το καλύτερο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο!  Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά

Η NVIDIA παρουσίασε το καλύτερο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο! Εδώ είναι τα specs

Παρουσιάστηκε το τσιπ τεχνητής νοημοσύνης NVIDIA Blackwell B200. Η εταιρεία λέει ότι έχει αναπτύξει το πιο ισχυρό τσιπ AI μέχρι σήμερα.

Μεταξύ των καινοτομιών που συνοδεύουν το GDDR7 είναι ότι μειώνει τη θερμική αντίσταση κατά 70 τοις εκατό σε σύγκριση με το GDDR6, παρέχοντας έτσι πιο αποτελεσματική ψύξη μνήμης. Με άλλα λόγια, μπορούν να καταφέρουν να παραμείνουν ψύχραιμοι σε ένα σταθερό σύστημα ενώ αποδίδουν πολύ καλύτερα.

Αυτές οι νέες μνήμες έρχονται με πυκνότητα 16 Gbit. Έτσι, γίνεται μια κατάλληλη επιλογή για τη στρατηγική της NVIDIA να αυξάνει την ταχύτητα διατηρώντας σταθερά τα μεγέθη της μνήμης. Με άλλα λόγια, βλέπουμε υψηλότερη ταχύτητα και απόδοση στις υπάρχουσες χωρητικότητες μνήμης.

Μεγάλοι κατασκευαστές GPU όπως η NVIDIA και η AMD ανακοίνωσαν επίσης ότι θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το GDDR7 το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Επομένως, θα δούμε μεγάλη αλλαγή στην καταναλωτική αγορά από τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες.

Comments (No)

Leave a Reply