Αποκαλύφθηκαν δεδομένα προμήθειας επεξεργαστών Intel και AMD!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Η κυριαρχία των επεξεργαστών Intel συνεχίστηκε στον κόσμο των υπολογιστών από τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Αν και η AMD έφτασε στο σημείο της χρεοκοπίας για λίγο, άρχισε να ανακάμπτει μετά το 2012. Η ισορροπία παραμένει άθικτη στον αγώνα για κυριαρχία μεταξύ AMD και Intel σήμερα. Αν και η Apple δεν έχει σπάσει αυτή την ισορροπία, έχει αρχίσει να προσελκύει περισσότερη προσοχή στη λίστα. Τι μερίδιο όμως έχει η Intel στην αγορά των επεξεργαστών;

Η Intel είναι πολύ μπροστά από τους επεξεργαστές AMD στην αγορά CPU! Εδώ είναι τα νούμερα

Η Intel εκμεταλλεύτηκε την κρίση αφού η AMD εξαγόρασε την ATI και κυριάρχησε στην αγορά των επεξεργαστών. Η AMD, από την άλλη, δεν μπορούσε να κάνει μια επιστροφή στον κόσμο των υπολογιστών μέχρι να εμφανιστεί η οικογένεια επεξεργαστών Zen. Παρά τις προσπάθειες της AMD να κερδίσει έδαφος στην αγορά τα τελευταία χρόνια, η Intel φαίνεται να έχει κλείσει το 2023 σημαντικά μπροστά.

Σύμφωνα με την έκθεση Canalys, το 2023 η Intel απέστειλε 50 εκατομμύρια επεξεργαστές, η AMD 8 εκατομμύρια επεξεργαστές και η Apple 6 εκατομμύρια επεξεργαστές. Υπό αυτή την έννοια, η Intel βρίσκεται στην πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 78%. Σε αυτό το δύσκολο να ανταγωνιστεί μερίδιο αγοράς, οι επεξεργαστές AMD έχουν μερίδιο αγοράς 13%. Αν και η Apple βρίσκεται στο δικό της οικοσύστημα, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 8%.

Προμήθεια επεξεργαστή Intel, προμήθεια επεξεργαστή AMD, επεξεργαστής Intel Intel, επεξεργαστής Intel, επεξεργαστής AMD

Οι αποστολές επεξεργαστών Intel αυξήθηκαν κατά 3 τοις εκατό το 2023 και οι αποστολές επεξεργαστών AMD αυξήθηκαν κατά 1 τοις εκατό. Η Apple έκλεισε τη χρονιά με πτώση 4% στις αποστολές επεξεργαστών. Οι εταιρείες υπολογιστών που χρησιμοποιούν περισσότερο την Intel είναι η Lenovo, η Dell και η HP. Αντίστοιχα, τρεις εταιρείες χρησιμοποίησαν περισσότερο από το 70 τοις εκατό των αποστολών επεξεργαστών της Intel. Η Lenovo έχει μερίδιο 25 τοις εκατό αυτής της αγοράς, η HP έχει μερίδιο 23 τοις εκατό και η Dell έχει μερίδιο 19 τοις εκατό.

Ένα τσιπ AI από την Intel που θα ταρακουνήσει τη θέση της NVIDIA!

Ένα τσιπ AI από την Intel που θα ταρακουνήσει τη θέση της NVIDIA!

Τα τσιπ Intel Gaudi2 vs NVIDIA H100 AI πήγαν αντιμέτωπα στη δοκιμή απόδοσης. Ποιο μοντέλο ήταν πιο γρήγορο;

Η Lenovo παράγει περίπου το 40 τοις εκατό των υπολογιστών με επεξεργαστές AMD. Η HP είναι τρίτη με μερίδιο 23 τοις εκατό και η Asus είναι τρίτη με μερίδιο 14 τοις εκατό. Παρά όλες αυτές τις θετικές προοπτικές, η Intel έκλεισε τη χρονιά με μείωση 133% στα κέρδη ανά μετοχή και 36% μείωση στα έσοδα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη οικονομική απώλεια της Intel μέχρι σήμερα. Τα έσοδα από την προμήθεια της Intel αυξήθηκαν κατά 2 τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι και έφθασαν τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά τα έσοδα από τη ναυτιλία, η AMD σημείωσε αύξηση 6 τοις εκατό με έσοδα 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Comments (No)

Leave a Reply