Απλό μοτίβο βραχιόλι φιλίας – κατά τα άλλα καταπληκτικό


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Αυτό το απλό μοτίβο βραχιολιού φιλίας διαθέτει έναν κόμπο στο κεφάλι του κορυδαλλού, έναν από τους βασικούς κόμπους μακραμέ. Στη μυθολογία και τη λογοτεχνία, οι κορυδαλλοί συνδέονται με το πρωί και την αναγέννηση, καθιστώντας αυτό το βραχιόλι τέλειο για την άνοιξη.

Μάθετε να δένετε βασικούς κόμπους μακραμέ για κοσμήματα και διακόσμηση σπιτιού.

Μπορείτε να αλλάξετε αυτό το μοτίβο χρησιμοποιώντας μόνο ένα χρώμα για τους κόμπους ή να προσθέσετε ένα έντονο χρώμα χρησιμοποιώντας ένα φωτεινό, συμπληρωματικό χρώμα για το κούμπωμα.

Μπορεί να σας πάρει ένα λεπτό για να καταλάβετε την ένταση στους κόμπους σας, ώστε οι θηλιές μεταξύ τους να είναι ωραίες και ομοιόμορφες. Απλώς πηγαίνετε αργά στην αρχή μέχρι να αποκτήσετε την αίσθηση.

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε κοσμήματα μακραμέ, ρίξτε μια ματιά στο μάθημά μου για το Macramé Beaded Anklet και μπορείτε να βρείτε όλα τα μοτίβα μακραμέ μου εδώ.

Προμήθειες για βραχιόλια

 • 1 τεμάχιο 18 ιντσών (45 cm) από νάιλον κορδόνι κινέζικου κόμπου 0,5 mm (ή κορδόνι της επιλογής σας)
 • 2 κομμάτια 40 ιντσών (100 cm) του ίδιου κορδονιού (αυτά είναι τα κορδόνια των κόμπων σας – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο χρώματα όπως εγώ ή ένα χρώμα)
 • 1 κομμάτι 12 ιντσών (30 cm) του ίδιου κορδονιού (για το κούμπωμα)
 • 2 χάντρες μεγέθους 8/0 (προαιρετικά)
 • πρόχειρο, πίνακας μακραμέ ή παρόμοια
 • ίσιες καρφίτσες, συνδετικά κλιπ
 • κολλητική ταινία ή washi tape
 • ψαλίδι και έναν αναπτήρα ή φακό με νήματα
 • μεγάλη βελόνα για τα μάτια (προαιρετικά)

Απαραίτητος χρόνος: Μία ώρα.

Βραχιόλι Lark Head – Οδηγίες βήμα προς βήμα

 1. Δέστε τον κόμπο ενός χειρουργού

  Δέστε έναν χειρουργικό κόμπο (τυλίξτε το καλώδιο δύο φορές αντί για μία) κοντά στο ένα άκρο του καλωδίου 18 ιντσών.

 2. Προσθέστε μια χάντρα

  Βάλτε μια χάντρα στο ίδιο κορδόνι και σύρετέ την στον κόμπο που μόλις κάνατε. Εάν δυσκολεύεστε να το βάλετε, δοκιμάστε να πιάσετε μόνο την άκρη του κορδονιού με μια βελόνα με ένα μεγάλο μάτι και να σύρετε τη χάντρα με αυτόν τον τρόπο.

 3. Συνδέστε το καλώδιο σε μια σκληρή επιφάνεια

  Συνδέστε το άκρο με κόμπους/χάντρες αυτού του κορδονιού στο επάνω μέρος του πρόχειρου ή της πλακέτας μακραμέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρφίτσες, συνδετικά κλιπ, ταινία – οτιδήποτε λειτουργεί για αυτό που χρησιμοποιείτε. Κάντε το ίδιο με το άλλο άκρο στο κάτω μέρος, ώστε το καλώδιο σας να είναι τεντωμένο. Αυτό είναι το κύριο καλώδιο σας.

 4. Προσθήκη του πρώτου καλωδίου

  Κάντε μια πτυχή σε ένα από τα καλώδια 40 ιντσών σας λίγα εκατοστά από το τέλος. Τοποθετήστε αυτόν τον βρόχο κάτω από τον πυρήνα με το κοντό άκρο στην κορυφή, περίπου δύο ίντσες κάτω από τον κόμπο σας στο Βήμα 1.

 5. Προσθήκη του πρώτου καλωδίου, βήμα δύο

  Τραβήξτε και τα δύο άκρα του καλωδίου μέσα από το κύριο καλώδιο και μέσα από αυτόν τον βρόχο και σφίξτε τον κόμπο.

 6. Προσθέστε το δεύτερο καλώδιο

  Επαναλάβετε το τελευταίο βήμα με το άλλο καλώδιο 40 ιντσών, αλλά από την άλλη πλευρά, ακριβώς κάτω από τον κόμπο που μόλις κάνατε. Σύρετε αυτόν τον κόμπο προς τα πάνω ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον πρώτο και τραβήξτε τον σφιχτά.

  Μόλις κάνατε δύο κόμπους από το κεφάλι. Τώρα θα σας δείξω πώς να κάνετε περισσότερα.

 7. Πώς να δέσετε κόμπο από το κεφάλι ενός κορυδαλλού

  Υπάρχουν δύο βήματα για τον κόμπο του κεφαλιού του κορυδαλλού:

  Βήμα 1: Περιστρέψτε το αριστερό καλώδιο πάνω από τον πυρήνα και μετά τραβήξτε το άκρο υπό το κύριο καλώδιο και πίσω μέσω αυτού του βρόχου. Τραβήξτε το στο ίδιο επίπεδο με τον κόμπο από πάνω του.

 8. Βήμα 2 του κεφαλιού του κορυδαλλού

  Βήμα 2: Τώρα στρίψτε το αριστερό καλώδιο υπό τον πυρήνα και μετά τραβήξτε το άκρο πάνω από τον πυρήνα και πίσω μέσω του βρόχου. Τραβήξτε το σφιχτά. Θα πρέπει να έχετε έναν κόμβο που μοιάζει με τους δύο ακριβώς από πάνω του.

 9. Το κεφάλι του κορυδαλλού πλευρά δύο

  Επαναλάβετε αυτά τα δύο βήματα με το καλώδιο στα δεξιά:

  Δέστε το δεξί καλώδιο πάνω από το κύριο καλώδιο, τραβήξτε το άκρο κάτω από το κύριο καλώδιο και πίσω μέσω του βρόχου.

 10. Η δεύτερη πλευρά του κεφαλιού του κορυδαλλού, βήμα 2

  Στη συνέχεια, περάστε το καλώδιο κάτω από το καλώδιο πυρήνα, τραβήξτε το άκρο πάνω από το καλώδιο πυρήνα και πίσω μέσα από αυτόν τον βρόχο.

 11. Συνεχίστε να δένετε κόμπους

  Συνεχίστε να κάνετε τους κόμπους σας, εναλλάσσοντας τις πλευρές, μέχρι το δεμένο μέρος σας να γίνει έξι ίντσες.

 12. Προσθέστε μια δεύτερη χάντρα

  Μόλις ολοκληρώσετε όλους τους κόμπους του κεφαλιού του κορυδαλλού σας, περάστε άλλη μια χάντρα στον πυρήνα κάτω από όλους τους κόμπους σας. Στη συνέχεια, δέστε έναν άλλο χειρουργικό κόμπο περίπου δύο ίντσες κάτω από το άκρο των κόμπων του κεφαλιού του κορυδαλλού.

 13. Ξεκινήστε το κούμπωμα

  Ώρα να φτιάξουμε το κούμπωμα! Κολλήστε το βραχιόλι σας στη σανίδα ή σε άλλη επιφάνεια με τα δύο άκρα να επικαλύπτονται. Βεβαιωθείτε ότι οι χάντρες είναι ωθημένες μέχρι τα άκρα, στο ίδιο επίπεδο με τους κόμπους του χειρουργού σας.

 14. Δέσιμο κουμπώματος: τετράγωνοι κόμποι

  Βρείτε το μέσο του κομματιού καλωδίου 12 ιντσών και τοποθετήστε το πίσω από τα επικαλυπτόμενα καλώδια. Σταυρώστε το αριστερό κορδόνι πάνω από τα δύο μεσαία κορδόνια και κάτω από το δεξί κορδόνι, κάνοντας ένα αντίστροφο P.

 15. Συνεχίστε τον τετράγωνο κόμπο σας

  Σύρετε το δεξί σχοινί γύρω από το αριστερό σχοινί, κάτω από τα μεσαία σχοινιά και μέσα από το κέντρο της όπισθεν P που δημιουργείται από το αριστερό σχοινί. Τραβήξτε το σφιχτά.

  Έκανες μισό τετράγωνο κόμπο!

 16. Δέσιμο τετράγωνου κόμπου: Δεύτερη όψη

  Για τη δεύτερη πλευρά: περάστε το δεξί κορδόνι πάνω από τα δύο μεσαία κορδόνια και κάτω από το αριστερό κορδόνι, κάνοντας ένα κανονικό P.

 17. Συνεχίστε τον τετράγωνο κόμπο σας

  Σύρετε το αριστερό καλώδιο γύρω από το δεξί καλώδιο, κάτω από τα μεσαία καλώδια και μέσα από το κέντρο του P που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Τραβήξτε το σφιχτά. Τώρα έχετε κάνει έναν πλήρη τετράγωνο κόμπο. Κάντε τέσσερις ή πέντε ακόμη τετράγωνους κόμπους, έτσι ώστε το κούμπωμα σας να είναι λίγο λιγότερο από μισή ίντσα (1 cm).

 18. Κόψτε όλα τα άκρα

  Κόψτε όλα τα καλώδια με κόφτη καλωδίων ή ψαλίδι. (Λιώνετε προσεκτικά τις άκρες με αναπτήρα αν χρησιμοποιείτε ψαλίδι.)

  *Βεβαιωθείτε ότι οι κόμποι του κεφαλιού του κορυδαλλού στην αρχή και στο τέλος είναι ωραίοι και σφιχτές πριν κόψετε και σφραγίσετε αυτές τις άκρες. Επίσης, θα συμπεριφέρονται καλύτερα αν μπορείτε να τα λιώσετε λίγο στο γύρω καλώδιο.

Ελπίζω να σου αρέσει το βραχιόλι σου! Εάν θέλετε περισσότερη βοήθεια με το κεφάλι και τους τετράγωνους κόμπους του κορυδαλλού, φροντίστε να πάρετε το φύλλο κόμπων μακραμέ που αναφέρεται παρακάτω.

Μάθετε να δένετε βασικούς κόμπους μακραμέ για κοσμήματα και διακόσμηση σπιτιού.

Παρακαλώ καρφιτσώστε αυτό αν σας αρέσει! Και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στη λίστα email μου :).

Comments (No)

Leave a Reply