Έχει αναπτυχθεί ένας αποδοτικός επεξεργαστής που καταναλώνει 99 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Η Efficient Computer έχει αναπτύξει έναν αποδοτικό επεξεργαστή με αρχιτεκτονική Fabric που λειτουργεί διαφορετικά από τις γνωστές αρχιτεκτονικές επεξεργαστών. Η εταιρεία, η οποία συγκέντρωσε 16 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για αυτόν τον επεξεργαστή, ισχυρίζεται ότι έχει επιτύχει έναν επαναστατικό μετασχηματισμό στην ενεργειακή απόδοση του επεξεργαστή. Αντίστοιχα, η Efficient Computer ισχυρίζεται ότι ο επεξεργαστής που ανέπτυξαν είναι 99 τοις εκατό πιο αποδοτικός από αυτούς της αγοράς.

100 φορές πιο αποδοτικός, 1000 φορές χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας Ο επεξεργαστής Monza και τα χαρακτηριστικά του

Η Efficient Computer έχει αναπτύξει μια αρχιτεκτονική επεξεργαστή που είναι 100 φορές πιο αποτελεσματική από τους παραδοσιακούς επεξεργαστές MCU, δηλαδή τους μικροελεγκτές. Αυτός ο αποδοτικός επεξεργαστής καταναλώνει επίσης 1000 φορές λιγότερη ενέργεια από τις GPU. Η εταιρεία πιστεύει ότι η προς τα πίσω συμβατότητα των παραδοσιακών επεξεργαστών με όλες τις γλώσσες υπολογιστών μειώνει την αποτελεσματικότητα. Ο πρώτος επεξεργαστής που αναπτύχθηκε από την Efficent, που ονομάζεται Monza, στοχεύει να αλλάξει αυτή την αναποτελεσματικότητα με μια αρχιτεκτονική που ονομάζεται Fabric.

Ο Efficent τόνισε ότι ο επεξεργαστής είναι συμβατός με μεγάλες γλώσσες προγραμματισμού. Αλλά η κύρια διαφορά εδώ είναι ότι ο επεξεργαστής μπορεί να λειτουργήσει συμβατός με αυτές τις γλώσσες. Έτσι, για να τρέξετε λογισμικό σε αυτόν τον επεξεργαστή, πρέπει να το προετοιμάσετε σύμφωνα με τον επεξεργαστή.

αποδοτικός επεξεργαστής, αποδοτικός επεξεργαστής, αποδοτικός υπολογιστής, αποδοτικός επεξεργαστής monza

Υπό αυτή την έννοια, η Efficient Computer ετοίμασε επίσης ένα ειδικό κιτ προγραμματιστών για προγραμματιστές. Με αυτό το κιτ είναι δυνατός ο προγραμματισμός του επεξεργαστή Monza σύμφωνα με το λογισμικό. Το καθοριστικό χαρακτηριστικό του επεξεργαστή είναι ότι προγραμματίζεται ξεχωριστά για κάθε πρόγραμμα.

Αύξηση απόδοσης 50% από την Intel σε νέους επεξεργαστές!

Αύξηση απόδοσης 50% από την Intel σε νέους επεξεργαστές!

Αποκαλύφθηκαν σημεία αναφοράς απόδοσης για τους επεξεργαστές της σειράς Intel Lunar Lake-U. Οι CPU με προσανατολισμό τις επιδόσεις θα είναι καλύτερες από το Meteor Lake.

Σύμφωνα με το Eficent, οι παραδοσιακοί επεξεργαστές, μικροελεγκτές και GPU είναι έτοιμοι να εκτελέσουν οποιοδήποτε πρόγραμμα. Αυτό είναι ένα ελάττωμα που μειώνει την απόδοση των επεξεργαστών και τους κάνει να καταναλώνουν υπερβολική ενέργεια. Αυτός ο αποδοτικός επεξεργαστής υπόσχεται επίσης να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτή η αποτελεσματικότητα επηρεάζει θετικά και την παραγωγικότητα. Αντίστοιχα, αυτός ο επεξεργαστής, ο οποίος είναι προγραμματισμένος μόνο για ορισμένες εργασίες, χρησιμοποιεί την απόδοσή του στο μέγιστο σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς επεξεργαστές. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει δεδομένα απόδοσης για αυτόν τον νέο επεξεργαστή.

Η Efficient Computer έχει αναλάβει δράση για την εμπορία του επεξεργαστή σε τομείς όπως τα wearables, η αμυντική βιομηχανία και οι δορυφόροι. Πιστεύετε ότι αυτός ο αποδοτικός επεξεργαστής μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε μετασχηματισμό σε πεδία έντασης ενέργειας όπως η τεχνητή νοημοσύνη; Αναμένουμε τα σχόλιά σας.

Comments (No)

Leave a Reply