Έχει αλλάξει το παιχνίδι στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης; CPU αντί για GPU


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης συνέβη στα μέσα του 2023. Ο ξαφνικός χαρακτήρας αυτής της επανάστασης έκανε δημοφιλείς τις GPU της AI όπως το Nvidia H100. Ωστόσο, αν κρίνουμε από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Google, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν. Ειδικά στις εξόδους AI, η CPU έχει αρχίσει να ευνοείται έναντι της GPU.

Σύμφωνα με την Google, η χρήση της CPU στην τεχνητή νοημοσύνη έχει ξεπεράσει τη χρήση της GPU

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης εμφανίστηκε ξαφνικά με ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός με το ChatGPT στα μέσα του 2023. Τα διαδοχικά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και η κατανομή προϋπολογισμών δισεκατομμυρίων δολαρίων από μεγάλες εταιρείες ανέτρεψαν όλα τα υπόλοιπα. Σε αυτήν την πρώτη εποχή τεχνητής νοημοσύνης, οι συσκευές Nvidia και HX100 GPU ήρθαν στο προσκήνιο. Συγκεκριμένα, το OpenAI και η Microsoft έχουν συμπεριλάβει μονάδες GPU Nvidia H100 στους διακομιστές AI τους.

Οι μονάδες GPU εξακολουθούν να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές στη διαδικασία εκπαίδευσης AI σήμερα. Τώρα, ωστόσο, το πραγματικό βάρος στον τομέα της AI έχει αρχίσει να βαρύνει τα αποτελέσματα της AI. Για να γίνουν αυτά τα αποτελέσματα πιο υγιή και πιο γρήγορα, ο επεξεργαστής άρχισε να έρχεται στο προσκήνιο. Ο διευθυντής προϊόντων Google Cloud Brandon Roya εξήγησε τον ρόλο των επεξεργαστών στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης στην εκδήλωση TechFieldDay που παρευρέθηκε.

τεχνητή νοημοσύνη gpu, επεξεργαστής τεχνητής νοημοσύνης, επεξεργαστής τεχνητής νοημοσύνης, τεχνητή νοημοσύνη, κάρτα γραφικών με τεχνητή νοημοσύνη

Οι GPU ή οι GPU έχουν συνήθως πολύ μεγαλύτερο αριθμό πυρήνων από τους CPU. Αυτό επιτρέπει στις κάρτες γραφικών να κάνουν πολύ περισσότερη δουλειά. Ο Brandon Roya τόνισε τη σημασία αυτής της ικανότητας πολλαπλών εργασιών ταυτόχρονα στη διαδικασία εκπαίδευσης AI.

Η τεχνητή νοημοσύνη τράβηξε τις πόλεις της Τουρκίας!  Μαλάτια όπως ξέρουμε…

Η τεχνητή νοημοσύνη τράβηξε τις πόλεις της Τουρκίας! Μαλάτια όπως ξέρουμε…

Το ChatGPT, ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από την OpenAI, έχει σχεδιάσει τις πόλεις της Τουρκίας. Ιδού οι εικόνες που δημιουργήθηκαν…

Ωστόσο, όταν πρόκειται για έξοδο AI, οι κάρτες γραφικών έχουν πιο αδύναμη εστίαση από τους CPU. Αν και οι CPU δεν είναι τόσο επιτυχημένες όσο οι κάρτες γραφικών στο multitasking, έχουν πολύ υψηλότερη επεξεργαστική ισχύ όταν πρόκειται να εστιάσουμε σε μια μεμονωμένη διαδικασία.

Ο Brandon Ray δήλωσε ότι η ταχύτητα επεξεργασίας και η αποτελεσματικότητα είναι πολύ πιο σημαντικά, ειδικά για τα αποτελέσματα AI. Αν και οι κάρτες γραφικών επιτρέπουν στη διαδικασία να εκτελείται πιο βελτιστοποιημένη, υστερούν σε ταχύτητα επεξεργασίας. Υπό αυτή την έννοια, η βιομηχανία έχει στραφεί σε επεξεργαστές που υποστηρίζονται από AI για δεδομένα εξόδου AI.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι επεξεργαστές για προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης αυξάνονται είναι το κόστος. Οι CPU διακομιστών είναι φθηνότερες και πιο προσιτές από τις GPU διακομιστών που υποστηρίζονται από AI, όπως το H100. Ειδικά από την τρέλα της τεχνητής νοημοσύνης, το Nvidia H100 και οι GPU ανώτερης τεχνολογίας έχουν γίνει πιο δύσκολο να βρεθούν.

Υπό αυτή την έννοια, οι διακομιστές AI έχουν αρχίσει να προτιμούν επεξεργαστές AI για να έχουν ταχύτερα αποτελέσματα. Είναι επίσης θέμα περιέργειας αν αυτή η επιλογή θα εκτοπίσει τη Nvidia. Οι επεξεργαστές Intel AVX-512 χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή σε διακομιστές AI. Επιπλέον, η Meta έχει ήδη σηκώσει τα μανίκια για τον επεξεργαστή AI της και η AMD και η Microsoft ετοιμάζονται να κάνουν μια μεγάλη επένδυση σε αυτό το θέμα. Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI Sam Altman προσπαθεί να συγκεντρώσει μια τεράστια επένδυση από 5 έως 7 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός επεξεργαστή AI.

Comments (No)

Leave a Reply