Έφυγε από τη ζωή ο Shukran Yozer Doruk!


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/mavihub/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Έφυγε από τη ζωή ο Shukran Yozer Doruk!

Ο Onur Akai ανακοίνωσε ότι ο Şükran Özer Doruk, μια από τις θρυλικές φωνές της τουρκικής κλασικής μουσικής, πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Ο Akay εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: «Ενώ μας λύπησε η είδηση ​​του θανάτου της κυρίας Guzide Kasacı, ήρθε άλλη μια θλιβερή είδηση».

Ο Akai, ο οποίος έγραψε ένα άρθρο στη δική του ιστοσελίδα, είπε: «Ενώ μας λύπησε η είδηση ​​του θανάτου της κυρίας Guzide Kasacı, ήρθε μια άλλη θλιβερή είδηση. Έμαθα ότι ο Şükran Özer Doruk, μια από τις θρυλικές φωνές της τουρκικής κλασικής μουσικής, πέθανε τη Δευτέρα το απόγευμα, 27 Νοεμβρίου 2023. Ο καλλιτέχνης μας, γνωστός ως Bülbül, άφησε το στίγμα του σε μια εποχή. Η κηδεία του πολύτιμου καλλιτέχνη μας, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 91 ετών, κηδεύτηκε στο οικογενειακό νεκροταφείο στο νεκροταφείο μαρτύρων Edirnekapı μετά τη μεσημεριανή προσευχή στο Teşvikiye Τζαμί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023. Ο Şükran Hanim παντρεύτηκε τον έμπορο Ihsan Doruk, ο οποίος στο παρελθόν ήταν παντρεύτηκε την Jahide Sonku και απέκτησε μια κόρη που ονομάστηκε Ender Doruk από τον Sonku, το 1957 και γέννησε δύο κόρες. Επίσης, το 2011, η Shukran Hanim της έκλεψαν ολόκληρη την περιουσία σκηνών και ηχογραφήσεων από την ηλικία των 14 ετών. Κλέφτες μπήκαν στο σπίτι του στην Ταραβία από το μπαλκόνι και έκλεψαν 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό και μετρητά από το χρηματοκιβώτιο. «Ελπίζω να αναπαυθεί εν ειρήνη», είπε.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ŞÜKRAN ÖZER DORUK;

Ο Şükran Özer Doruk, ο οποίος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη την 1η Ιανουαρίου 1932, πέρασε τις εξετάσεις του τμήματος δυτικής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου της Κωνσταντινούπολης σε ηλικία 13 ετών. Πήρε μαθήματα τραγουδιού από τον Ren Gelenbevi, μαθήματα σολφέζ από τον Muhitin Sadak και μαθήματα πιάνου από τον Demirhan Altug. Ενώ σπούδαζε δυτική μουσική, συμμετείχε στις δραστηριότητες της Επιτροπής Τουρκικής Μουσικής Παράστασης με επικεφαλής τον Αλί Ρίζα Σένγκελ και αργότερα μεταφέρθηκε στο Τουρκικό Τμήμα Μουσικής του Ωδείου. Τα πρώτα ονόματα που εξασκούσε ο Shukran Yozer Doruk ήταν Sherif Ichli και Sadi Ishelai. Τα επόμενα χρόνια, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με δασκάλους όπως οι Şefik Gürmeriç, Yesârî Asım Arsoy, Selâhattin Pınar, Münir Nurettin Selçuk, Mesut Cemil και Nevzat Atlığ.

Ξεκίνησε την υποκριτική το 1948 με την ταινία Silik Çehreler, με αφορμή τον σύζυγο του καλλιτέχνη φωνής Suzan Yakar Rutkai, Fuat Rutkai, και το 1949 με τον Lütfi Güneri στην ταινία Zehirli Susk και εμφανίστηκε σε 11 ταινίες. Ο καλλιτέχνης, ο οποίος μπήκε στο Ράδιο Κωνσταντινούπολη με τις εξετάσεις που διεξήχθησαν μετά από περιόδους κατά τις οποίες εργάστηκε στον κινηματογράφο, τη σκηνή και την ηχογράφηση, άρχισε να υπηρετεί στο εκτελεστικό συμβούλιο του Δημοτικού Ωδείου της Κωνσταντινούπολης την ίδια χρονιά. Ο Doruk παράτησε τη δουλειά του ως ηχολήπτης το 1965.

Comments (No)

Leave a Reply